AnnonceLuk annonce
Golf er godt for blodsukkeret

28-04-2019

I dag afholdte Kalundborg Golfklub Golfens dag, hvor Kalundborg Diabetesforening var inviteret for netop at gøre opmærksom på, at motion (også) er vigtigt, når man har diabetes, og at golf fx er en glimrende mulighed for motion og socialt samvær samtidig. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag afholdte Kalundborg Golfklub og Diabetesforeningen i fællesskab ”Golfens Dag”, og en hel del interesserede kiggede forbi i det gode vejr.

Endnu engang har Kalundborg Golfklub inviteret til den årligt tilbagevendende begivenhed ’Golfens Dag’, hvor alle interesserede har mulighed for at prøve at spille golf. Men i år var dagen imidlertid lidt anderledes fra tidligere år. I år var den lokale Diabetesforening nemlig koblet med på arrangementet, og de gav bl.a. mulighed for at få målt sit blodsukker, både før og efter en tur rundt i den smukke natur på golfbanen på Røsnæs.

Der blev målt blodsukker både før og efter dagens motion, hvor folk kunne se effekten af motionen. Dog skulle folk selv stikke sig og måle, da folkene i Diabetesforeningen ikke må stikke og måle, men det gik fint med vejledning. Der var også mulighed for at få lavet en risikotest, i form af et spørgeskema, hvis man var i tvivl om, hvorvidt man er i risikogruppen for at udvikle diabetes. Birthe Bækman fra Kalundborg Diabetesforening fortalte lidt om det at have diabetes, hvad motion betyder for blodsukkeret, og hun var klar til en snak om sygdommen sammen med Michael Sørensen og Brittha Djernis – også fra Diabetesforeningen.

”Vi blev inviteret af Kalundborg Golfklub, og vi syntes det var en rigtig god idé, så vi sagde selvfølgelig ja,” fortæller Brittha Djernis.

Motion er vigtigt 

Hovedformålet er at gøre opmærksom på, at motion er en uhyre vigtig del af behandlingen af diabetes. I Danmark går ca. 60.000 personer rundt med diabetes, uden at være klar over det. Endnu flere er i risikogruppen for at udvikle diabetes, og mange er heller ikke klar over, at motion er en rigtig god vej til at leve bedre med sygdommen, eller måske helt undgå den. Adskillige forsøg har vist, at golf er en rigtig god motionsform for diabetikere. Ved at gå en rask tur på golfbanen, får man en masse bevægelse af hele kroppen som er medvirkende til, at blodsukkeret falder.

Dem, der var interesseret i at prøve golfspillet, lånte udstyr og gik lidt rundt på klubbens par 3-bane og fik også lidt instruktion. De, der gerne ville have målt blodsukkeret, og se effekten af motionen, gik en rask gåtur på golfbanen i stedet.

Vil gerne have flere medlemmer

Kalundborg Golfklubs formand, Vini Lindhardt fortæller, at de fik idéen med at invitere Diabetesforeningen fra et medlem, og da de rigtig gerne vil bruge det fine anlæg til mere end blot de traditionelle golfspillere, mente de, at det var en god idé. Kalundborg Golfklub ligger meget smukt, og sporten giver udover motion også god grobund for at socialisere sig.

”Det kan måske være en vej ind til at få flere herud. Vi vil så gerne bruge anlægget til mere end traditionelle golfspillere, og vi har brug for flere medlemmer, så måske nogle, den vej igennem, vil erfare, at golf kan være en mulighed for at få rørt sig, og samtidig have det hyggeligt” siger hun. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0