AnnonceLuk annonce
Gørlev Heste- og kræmmermarked står for døren

09-09-2019

Der er Gørlev Hesteskue og Kræmmermarked i den kommende weekend. Arkivfoto Gitte Korsgaard. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 13. - 15. september er der endnu engang Hesteskue og Kræmmermarked i Gørlev, og der venter gæsterne både heste, spændende kræmmerboder, shows, veteranbiler og Ruds-Vedby garden i den kommende weekend i Gørlev.

Igen i år på efterårsskuet har man valgt at bytte om på aktiviteterne lørdag og søndag, hvilket betyder, at der er bedømmelser lørdag og shows om søndagen. 

”Der er tilmeldt  ca. 75 føl og plage til skuet i Gørlev lørdag den 14. september 2019. De tilmeldte føl og plage fordeler sig på racerne Belgier, Jyder, Knabstruppere, Shetlændere, Haflingere, Islændere, Nordsvenske heste, Miniatureheste og Welsh. Der vil, som tidligere, være åben votering i forbindelse med kåringen, så publikum kan følge med,” fortæller Lotte Carlsson fra Gørlev udvalget.

Kim Larsens Tivoli og kræmmermarkedet har åbent alle tre dage. Derudover er lørdagen ved dette skue dagen, hvor der udpeges Skuets bedste føl, hoppeplag, hingsteplag og 2-3 års plag. Derudover vil der være løfteben konkurrence for føl. Dagen sluttes på festlig vis med præsentation af alle udstillede hesteracer og uddeling af ærespræmier. Publikum får også mulighed for at gætte vægten på en af de udstillede heste, og vinde en præmie. Ifølge Lotte Carlsson en meget underholdende konkurrence med mange forskellige gæt. 

Åbningstale af borgmesteren

Om søndagen åbnes dagen af  borgmester Martin Damm. Søndagens showindslag og underholdning indeholder flere overraskelser, bl.a. kommer der besøg af forskellige hestekræfter. Citroën Klubben kommer forbi og viser forskellige biler af ældre dato. Derudover kommer Havnedæksparkerne, der viser forskellige veteranbiler, herunder amerikanerbiler. 

”Som noget nyt på efterårsskuet går Ruds-Vedby garden denne gang om søndagen. De starter ved Rørmosecentret, og går derefter til markedspladsen, hvor de giver et par numre i ringen. Som ved tidligere markeder er det Stald Nordskov, der kommer og tilbyder ponyridning for børn både lørdag og søndag. Også denne aktivitet plejer at have stor interesse hos de yngste blandt publikum,” siger Lotte Carlsson.

Udsolgt – som altid

Der er, som altid, udsolgt til dette års kræmmermarked, og arrangørerne har igen, til dette marked, forsøgt at få et godt og varieret udbud af kræmmere. Gørlev Hesteskue- og kræmmermarked er fortsat en stor succes, hvor kræmmere og udstillere allerede er skrevet op til markederne til næste år. I år til dette marked er der blevet plads til ca. 80 kræmmere og udstillere

Søren Tullesen, der ejer Skipperkroen, sørger igen i år for, at der ikke kommer til at mangle god mad og drikke på pladsen. Der vil som altid være mulighed for at købe bl.a. is, øl/ vand, pølser, kaffe, kage, mad m.v. 

”Vi har igen i år forsøgt at sammensætte et program med aktiviteter, hvor vi er tro mod traditionerne, og supplerer med spændende nyheder. Ved markedspladsen er der fine parkeringsmuligheder på p-arealerne i forbindelse med markedet, og vi håber, at vores gæster benytter disse og dermed støtter de fremtidige markeder i Gørlev.  Det er ikke tilladt at parkere på villavejene omkring pladsen, og vi håber, at vores gæster respekterer dette. Som altid er det sportsfiskerforeningerne i Høng og Gørlev, der sørger for, at bilerne bliver anvist p-pladser og opkræver p-gebyr. Traditionen tro er der også denne gang konkurrencer på p-billetterne, og det vil derfor igen være muligt at vinde på disse hver time lørdag og søndag i tidsrummet 11-15. Præmierne er sponsoreret af bl.a. vores kræmmere og lokale forretningsdrivende,” fortæller Lotte Carlsson.

For yderligere info om markedet se www.goerlevhesteogkraemmer.dkKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0