AnnonceLuk annonce
Gør livet besværligt for indbrudstyven

19-12-2018

Sikringsrådgiver fra Team Safety på Rynkevangen i Kalundborg, Benny Juul. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Julen er højsæson for langfingrede, uindbudte gæster. Indbrudstyvene holder af julen, hvor mange er taget på julebesøg, og netop december er den måned, hvor der er flest indbrud i private hjem. Sikringsrådgiver Benny Juul, Team Safety, har en række gode råd til hvordan man gør det mere besværligt for indbrudstyven.

Indbrudstyvene elsker december, julemåneden er en højtid for indbrudstyvene.

Selvom antallet af indbrud er faldet gennem de seneste år, er Danmark stadig et af de lande i Europa, hvor der er flest indbrud i forhold til antallet af indbyggere. Man kan selv mindske risikoen for indbrud med en række forebyggende tiltag.

Sørg for at få det til at se ud, som om du er hjemme

Julebesøg hos familien? Så er dit hus sikkert tomt i flere dage i julen. Lige noget for en indbrudstyv, der gerne vil være i fred. Flertallet af indbrudstyve undgår helst ejendomme, hvor det ser ud til, at der er nogen hjemme, viser en undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd. 

”Lad avisen ligge slået op, lad kaffekoppen stå halvfyldt med kaffe og lad bare radioen køre, når du ikke er hjemme,” lyder rådet fra Benny Juul fra det lokale vagt og sikringsfirma Team Safety.

Naboen kan også fylde sit affald i din skraldespand, og har det sneet, så hav som minimum en aftale med naboen om, at han tramper lidt rundt på havestien eller fra døren og ud til der, bilen plejer at holde. Sæt også timer-ure på lamperne – og gerne med en timer, der skifter tidspunkt for, hvornår lyset tændes og slukkes for hver dag. 

Det er også en god ide at naboen parkerer sin bil i indkørslen, og lad være med at trække alle gardiner for.

”Et godt råd vil være at træffe en aftale med Team Safety omkring tilsyn af ejendommen eller virksomheden. Vagten vil så med jævne mellemrum og på forskellige tidspunkter, besøge adressen. Det vil give en tryghed, at vide at nogen holder øje. Man kan sagtens træffe aftale om at vi kommer forbi i juledagene, og det gælder selvfølgelig også påske, pinse og sommerferie,” fortæller Benny Juul.

Team Safety anbefaler også at man tænker i at opsætte et alarmanlæg, og her står sikringsrådgiveren til rådighed med gode råd.

”Man skal huske at en sælger fra et alarmfirma vil sælge, jeg har ud fra min erfaring altid sagt at en alarm er en rigtig god foranstaltning med så lidt isenkram som muligt og jeg kommer gerne forbi,” siger Benny Juul, der har mere end 20-års erfaring.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0