AnnonceLuk annonce
Godt i gang trods restriktioner 

09-04-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tirsdag efter påske måtte de liberale erhverv, herunder frisørerne, igen åbne deres forretninger op til stor glæde for alle de erhvervsdrivende og deres ansatte, der længe har savnet at passe deres jobs.  Dog skal bl.a. frisørerne huske, at de pt. skal se kundernes såkaldte coronapas, hvis man vil have en tid i salonen.

Det meget omtalte coronapas skal bl.a. vises, hvis man vil en tur i frisørstolen,  heldigvis har det ikke voldt de store problemer hos frisørerne rundt omkring i Kalundborg, der dog er lidt udfordret af restriktionerne i forbindelse med COVID-19.

Kunderne tager det fint

Hos M & K Frisøren i Kordilgade i Kalundborg fortæller Lonny Frederiksen, der er indehaver af salonen, at det fungerer fint, og at folk er gode til at vise deres negative test. Hun er dog træt af at skulle bære mundbind eller visir dagen lang.

”Kunderen viser mig det selv, så jeg skal heldigvis ikke stå og være betjent. Folk tager det fint, selv om det selvfølgelig er mere besværligt at skulle sørge for en test, inden man skal til frisør. Men folk er så glade for at kunne komme til frisøren, og det er jo dejligt. Vi er fuldstændig booket, men kommer der et afbud, kan det godt være svært at få det afsat, hvis det er med kort varsel grundet coronapasset,” fortæller Lonny Frederiksen, og fortsætter: ”Den virkelige udfordring er klart mundbindet og visiret. Jeg har plaster på øret pga. det, det lyder helt åndssvagt, men det generer virkelig, at skulle have det på dagen lang. Jeg har også lige printet syv sider ud om restriktionerne, da jeg har hørt, at politiet nogle steder har været inde og sige, at kunderne skal have mundbind på, når de sidder i frisørstolen. Det er ikke sådan, jeg har forstået det, så nu må jeg læse op på det. Der er klart nogle af restriktionerne, der er vanvittige, det ser vi, og det ser kunderne, men vi må jo gøre, som de siger, og vi er meget glade for endelig at være tilbage.”

 

Hos Pia Breiner, der ejer Breiner Intercoiffure på Nytorv er man heller ikke i tvivl om, at nogle af restriktionerne ikke giver mening, men også her gør man, hvad man får besked på fra regeringens side, og også her tager kunderne det i stiv arm.

Det går rigtig fint. Folk er så glade for at kunne få ordnet hår, og de har telefonen klar, når de kommer ind ad døren, så de kan vise deres negative COVID-19 test. Jeg føler mig ikke som betjent. Men jeg må indrømme, at jeg har haft nogle søvnløse nætter over netop det. Men det er altså gået super fint. Til gengæld kan jeg godt se, at restriktionerne kan give nogle udfordringer med aflysninger på sigt, da vi ofte ikke ville kunne finde en, der kan overtage tiden grundet testene. Men det er ikke et problem lige nu, da alle gerne vil til, så vi har ingen aflysninger med mindre, folk bliver syge,” fortæller Pia Breiner Sørensen, der er meget glad for at være tilbage i sin salon. 

Uklare regler?

Hun fortæller dog, at hun er øm på ørerne af at bruge mundbind og visir, og hun har da også svært ved, ligesom flere kunder i øvrigt, at se fidusen med det, når alle, der kommer i salonen har negativ test eller er vaccineret. Ligesom hun undrer sig over, at politiet åbenbart ikke kender reglerne for frisørsalonerne, da flere saloner har haft besøg af betjente, der mener, at kunderne skal have mundbind på, når de sidder i frisørstolen, hvilket ikke er et lovkrav.

Det giver ikke helt mening, at de ikke engang kender reglerne, men igen der er også mange restriktioner at forholde sig til. Men det kunne jo være meget værre, det kunne være din alder eller vægt, jeg skulle spørge om, når du kom ind i salonen,” slutter Pia Breiner af med at sige med et smil.

Hos Eva Olsen i Allé Salonen kører det ligeledes gnidningsfrit at skulle se kundernes coronapas.

”Jeg må indrømme, at jeg havde sommerfugle i maven over, at vi skulle til at tjekke kunderne på den måde, men min bekymring er manet helt til jorden, det går super godt. Vi har ikke haft en eneste, hvor de har glemt det eller, hvor de er sure over, at skulle vise det. Men medierne har jo også været gode til at minde folk om det. Det kan være lidt problematisk mht. afbud, da det kan være svært at finde en ny kunde med kort varsel, men ofte ved vi heldigvis, hvem der ofte bliver testet fx i forbindelse med job, og så kan vi jo fx ringe til dem. Lige nu er udfordringen at finde tider til alle, men det er skønt at se, hvor glade vores kunder er for, at vi er tilbage. Vi har simpelthen fået så mange blomster, chokolade og hjemmeladede småkager. Det er så dejligt, at vi er værdsat, og vi er så glade for at være tilbage,” fortæller Eva Olsen.

Coronapas

Coronapasset skal enten vise, at du er vaccineret, har overstået sygdommen (gælder mellem 2-14 uge efter sygdom) eller er testet negativ for corona, og negativtesten må være max 72 timer gammel.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0