AnnonceLuk annonce
Godsejer forhindrede større miljøforurening

05-04-2019

Vestsjællands Brandvæsen spulede vejen for gylle. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Egemarke Gods handlede hurtigt, og forhindrede et større forurening af området, da der i går eftermiddag skete et gylleudslip. Op mod 5000 liter gylle løb ud, bl.a ud over Nykøbingvej.

En medarbejder på Egemarke Gods fik ved et uheld startet en forkert pumpe torsdag eftermiddag. Det bevirkede at godsets gyllebeholder løb over og bl.a. ud over Nykøbingvej.

Godsejer Claus Lohmann Poulsen handlede hurtigt da man opdagede skaden, og fik for det første standset pumpen, men også etableret en spærring i en sø, så gyllen ikke bredte sig via udløbet til en anden sø, lige som der med det samme blev rekvireret to store slamsugere.

”Claus Lohmann Poulsen har gjort et virkeligt godt stykke arbejde og begrænset skaderne,” siger Pernille Weber, Plan, Byg og Miljø i Kalundborg Kommune, som sammen med en kollega blev kaldt til Egemarke torsdag eftermiddag for at tage bestik af skaderne.

Den ud-strømmende gylle, skønsmæssigt op mod 5000 liter, løb bl.a. ud over Nykøbingvej, men også ned i en lille sø som støder op til Nykøbingvej, og hvad der skal ske med søen er der endnu ikke et overblik over.

”Vi ved ikke hvor stor skaden er, men min umiddelbare fornemmelse er at der er sket en kvælstofbelastning af søen, men vi ved ikke på nuværende tidspunkt hvad der skal ske med søen, det er vi ved at undersøge,” siger Pernille Weber.

Den lille sø er en såkaldt paragraf 3 sø, dvs. at det er en naturbeskyttet sø.

Ud over de tiltag som godsejeren selv satte i værk, blev mandskab fra Vestsjællands Brandvæsen tilkaldt, bl.a. for at spule vejen ren for gylle, en opgave hvor der blev brugt knapt 8000 liter vand.

Læs også: Mange tusind liter gylle løb ud på vejKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0