AnnonceLuk annonce
Gode oplevelser i Natur-lige fællesskaber

06-05-2021

Naturen på Røsnæs danner rammen for Natur-lige fælleskaber, som henvender sig til særligt sårbare under coronapandemien. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Humøret er højt blandt deltagerne i Natur-lige fællesskaber på Røsnæs, som henvender sig til særligt sårbare under coronapandemien. Naturen gør noget helt særligt ved sundheden.

Fællesskaber og samvær for mennesker, der er særligt sårbare over for corona virus, har haft en svær tid under COVID-19. LOF Nordvestsjælland og Kalundborg Kommune er sammen om et projekt, der skal hjælpe netop den gruppe mennesker, og det er blevet en succes.

Onsdag formiddag mødtes de otte kvindelige deltagere på det første hold på Røsnæs, og der gik få minutter så gik snakken og det virkede som om, at det var en flok som havde kendt hinanden i mange år, men faktisk var det bare femte gang de mødte hinanden.

”Deltagerne er alle sammen nogen som hver især har forskellige ting at slås med, nogle har været ramt af sygdom, nogle har mistet en ægtefælle, men de har alle sammen brug for et fællesskab, og her har de fået et spark som gør dem i stand til at tage, ikke bare et enkelt skridt, men hele trappen, Det er rigtigt gode penge som Kalundborg Kommune investerer i det her, konceptet er genialt og folk er glade for det,” fortæller  Margrethe Bjerre fra LOF Nordvestsjælland.

Det er Dorthe Pedersen, der er uddannet naturvejleder og socialpædagog, som underviser på holdene, hun sørger for at alle bidrager.

”Hver gang starter vi med en lille pædagogisk rundkreds, hvor vi lige får en fornemmelse af, hvor er vi hver især lige i dag, så laver vi en udflugt i naturen her på Røsnæs og så slutter vi af med at lave mad i fællesskab over bål,” fortæller Dorthe Pedersen og fortsætter, ”der er sanket urter, der er stegt laks over bål, det handler om fordybelse i naturen.”

Inden dagens pædagogiske rundkreds i den lille stenhytte på Røsnæs bliver der lige tid til en lille dram som en af deltagerne har med, og der bliver snakket og grinet, ingen tvivl om, at det her koncept i naturen kan et eller andet.

Dorthe Pedersen er ikke i tvivl om, at færdes i naturen har dokumenterede effekter på sundheden. Blot en halv times gåtur om dagen kan gøre noget positivt. Vores sanser påvirkes, vores fysiske form forbedres, stressniveauet sænkes, ligesom blodtrykket og vores mentale tilstand påvirkes i positiv retning.

”Det har været fantastisk, det har været så hyggeligt,” siger Sidsel Hee, som er en af deltagerne på holdet.

LOF Kalundborg har også et hold som er i gang på Asnæs og så startes et helt nyt hold op på Reersø d. 19. maj, og her er der stadigvæk ledige pladser, også for mænd. Interesserede kan henvende sig hos LOF Nordvestsjælland.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0