AnnonceLuk annonce
Ny affaldsløsning præsenteret for borgerne

09-10-2018

Medarbejdere fra Kalundborg Kommune var tirsdag i Havnsø for at præsentere den nye affaldsløsning som træder i kraft om to år. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Borgerne i Kalundborg Kommune skal fra 2020 til at sortere husholdningsaffaldet i flere kategorier, det betyder bl.a. at alle fremover skal have to affaldsbeholdere stående ved husstanden. Tirsdag blev den nye løsning præsenteret for de første borgere.

Vi skal genbruge mere af vores affald - og det skal være nemt! - Derfor arbejder Kalundborg Kommune på at udvide den nuværende affaldsordning, så man i fremtiden kan sortere mere affald til genbrug direkte ved husstanden.

For at nå det nationale mål om 50% genanvendelse i 2022 skal borgerne sortere flere genanvendelige materialer fra restaffaldet med fokus på papir, pap, metal, plast og glas.

Teknik- og Miljøudvalgets har besluttet at arbejde videre med en løsning hvor så mange som muligt af de fem genanvendelige fraktioner til husstandsindsamling indsamles, ved kun at tilføje én ekstra beholder ved husstanden.

Medarbejdere fra kommunens affaldsgruppe har tirsdag taget hul på en tur rundt i hele kommunen for at præsenterer den model, der arbejdes med.

Havnsø var første stop på turen, hvor mange borgere kikkede forbi for at høre mere om den nye ordning, som altså betyder at der ved hver husstand, fra efteråret 2020 skal stå to affaldsbeholdere, den som alle har stående i forvejen, sammen med en ny til papir/karton, plast og metal.

De nye ekstra affaldsbeholder til papir/karton, plast og metal tømmes en gang om måneden, og i vintermånederne hver anden måned i sommerhusområderne.

Mange har været utilfreds med at den tur de kommunale medarbejdere er rundt på de næste uger foregår mellem kl. 10-14, men der vil blive mange andre lejligheder til at se den nye løsning inden den endeligt vedtages, oplyser medarbejderne fra kommunens affaldsgruppe, bl.a. på genbrugsstationerne.

I den kommende tid vil kommunens affaldsgruppe vise den nye affaldssortering frem følgende steder:

  • Torsdag den 11. oktober kl. 10-14, Centervej 43 v/ Brugsen/Netto, Høng
  • Tirsdag den 16. oktober kl. 10-14, Algade 35 v/ biblioteket, Gørlev
  • Torsdag den 18. oktober kl. 10-14, Solskinspladsen, Kordilgade 29, Kalundborg
  • Tirsdag den 23. oktober kl. 10-14, Torvet 3 v/ Brugsen/Fakta, Ubby
  • Torsdag den 25. oktober kl. 10-14, Svebøllecentret, Svebølle.

Ændringer først fra 2020

Selv om kommunen nu vælger at vise, hvordan den kommende affaldsordning kan komme til at se ud, skal man som borger ikke forvente ændringer lige nu og her. Det tager nemlig tid at vedtage, gøre klar til og indfase en ny affaldsordning.

Ifølge tidsplanen skal den endelige beslutning behandles politisk i efteråret 2018. Derefter skal den valgte model i udbud, og den entreprenør, der får ordren, skal have tid til at forberede sig og indkøbe materiel til opgaven. Indsamlingen hos husstandene påbegyndes i efteråret 2020.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0