God interesse for at etablere virksomhed på Ny Vesthavn

Nu er der kommet asfalt på vejene på Ny Vesthavn, som skal stå færdig til marts 2019, og der er dialog med flere firmaer om leje af arealer på den nye havn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Der er god interesse fra såvel danske som udenlandske firmaer, for at etablere sig på Ny Vesthavn i Kalundborg, det kunne havnens bestyrelsesformand Matin Schwartzbach fortælle på et møde mandag aften.

Arbejdet med at færdiggøre Ny Vesthavn skrider planmæssigt frem, der er lige lagt asfalt på vejene og belægningsarbejdet på det store areal som skal udgøre containerterminalen er også gået i gang. Ifølge tidsplanen skal Ny Vesthavn stå færdig til marts næste år, og markedsføringen af det store havneareal er godt i gang, og interessen er god, fra såvel danske som udenlandske virksomheder.

Det kunne havnens bestyrelsesformand Matin Schvartzbach (DF) fortælle mandag aften, hvor Kalundborg Havn havde inviteret til det årlige møde for havnens kunder, brugere og samarbejdspartnere.

”Vi har i løbet af året i år arbejdet med at markedsføre Ny Vesthavn, så ingen var i tvivl om, at hvis man som virksomhed har et behov for en kajnær placering ud til dybt 15 meter vand, så er Kalundborg Havn eneste mulighed på Sjælland og Lolland/Falster.

Vi har dels kørt en række kampagner. Desuden har vi gennemført det, man kalder for en ”direct mail-kampagne”. Dvs. vi har henvendt os direkte til en række virksomheder, som vi mente kunne være interesseret i en placering på Ny Vesthavn,” fortalte Martin Schwartzbach, og fortsatte,

”Vi har haft en lang række fremvisninger for en række virksomheder. Og har en del fremvisninger stående foran os. Vi er inde i konkrete drøftelser på flere områder og kan sige, at der generelt er stor interesse for Ny Vesthavn, og vi synes, det ser rimeligt positivt ud på nuværende tidspunkt.”

Noget kunne tyde på at det er den rigtige beslutning af opføre Ny Vesthavn, for så snart et areal på den eksisterende havn bliver ledigt, så bliver det lejet hurtigt lejet ud igen.

”Vi glæder os over, at det går godt med arealudlejningen. Det er faktisk sådan, at hver gang, der bliver et areal ledigt et eller andet sted på den eksisterende havn, så bliver det lejet ud til anden side. Det viser i hvert fald, at efterspørgslen er god.” sagde bestyrelsesformanden til mandagens møde.

Del