AnnonceLuk annonce
Kalundborgsmykke i julehandlen

14-12-2019

Swärd Guldsmedje har igen i år lavet et årssmykke, ligesom man nu også kan købe Kalundborgsmykket - både i den oprindelige udgave, men nu også i en mere ungdommelig udgave. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Det hele begyndte med, at Glenn Swärd, sammen med sin lærling, fandt på, at de skulle lave en tørklædeholder til H.M. Dronning Margrethe 2., da hun var på besøg i Kalundborg forrige år. Tørklædeholderen blev derefter til et unikt Kalundborgsmykke.

Guldmed Glenn Swärd, der ejer Swärds Guldsmedje er netop nu klar med et helt nyt Kalundborgsmykke - denne gang en mere moderne udgave af det første Kalundborgsmykke, der blev designet og lavet af Glenn Swärd i forbindelse med H.M. Dronning Margrethe 2. besøg i Kalundborg.

Kalundborg halskæden blev meget populær, og Glenn Swärd valgte derfor også at lave et vedhæng til armbånd, og altså i år endnu en udgave - nemlig en mere moderne udgave af den første halskæde.

”Det er en ny variation, der nok henvender sig til en lidt bredere gruppe, da vi har gjort det mere ungt i stilen,” siger Glenn Swärd.

Både Kalundborgsmykke og årssmykke

Sidste år lavede guldsmeden også et årssmykke, og igen i år er det et hjerte, der fås i sølv og i guld. Dog i begrænset antal.

”Udgangspunktet for vores årssmykke er vores morgentur med hunden på Gisseløre. Vi kalder smykket for ’vores Kalundborg’. Det er i begrænset antal, hvorimod man kan bestille Kalundborgsmykket igen og igen, ligesom man kan få det lavet om til fx Sejerø, Samsø eller et andet lokalområde, og vi kan sætte fx en sten, der symboliserer et særligt sted,” fortæller Glenn Swärd.

Både Kalundborgsmykket og årssmykket er i handlen nu. 

Kalundborg-dreng

Udover at være guldsmed og have forretning i Kordilgade i Kalundborg, er Glenn Swärd ligeledes en af de to formænd for Vores Kalundborg, og han er da også oprindelig fra Kalundborg, men flyttede fra byen for mange år siden. Han har stadig butik i Bagsværd i dag, og bor i Slagelse, men flytter snart tilbage til Kalundborg.

”Jeg fik tilbudt et lokale i Bagsværd i sin tid, men jeg har intet tilhørsforhold der. Da butikken i Kalundborg så kom op, gav det mening at komme tilbage, og den beslutning har jeg været glad for,” slutter Glenn Swärd.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0