AnnonceLuk annonce
Giftige dampe tvinger butik til at lukke

22-10-2020

Giftige dampe i butikslokalet har tvunget Charlotte Hansen til at lukke Lynghuset. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Blomsterforretningen Lynghuset i Gørlev er lukket, giftige dampe fra benzen gør personalet utilpasse og blomsterne går ud.

Når kunderne fremover besøger Lynghuset på Algade 15 i Gørlev, bliver de mødt af et skilt på døren med teksten, ”Lukket, vi har fået taget målinger i butikken med hensyn til dårlig luft. Der er alt for meget benzen i lokalet til, at vi må være her.”

I knapt otte år har Charlotte Hansen drevet blomsterforretningen Lynghuset i Gørlev, men giftige dampe fra benzen trækker op gennem gulvet, og har nu tvunget hende til at lukke forretningen og sige lejemålet op.

På adressen var der i mange år en benzintank, og det er formentligt forurening i jorden, som nu trækker op i lokalerne, og gør dem ubrugelige.

”Vi kan slet ikke holde ud at være i lokalerne, så derfor har jeg selv lukket min butik. De prøver, vi har fået taget er mere end 1.000 gange højere, end den tilladte grænseværdi,” fortæller Charlotte Hansen, og fortsætter: ”Der har faktisk altid været en mærkelig lugt, men vi har jo haft alle dørene til at stå åbne, så har vi ikke mærket det så meget, før efter sommerferien, hvor lugten er taget til, og hvor jeg ikke kunne have blomster stående, uden at de gik ud. Fx døde orkidéer efter to dage, og det er jo ikke så smart i en blomsterbutik.”

Kloakkerne i butikken er blevet undersøgt, uden at der er fundet nogen fejl, så derfor kommer de giftige dampe op gennem undergrunden, og det er nu så slemt at Charlotte Hansen og firmaets medarbejder bliver dårlige.

"Dørene har været helt lukket i 14 dage i forbindelse med, at der er taget prøver i lokalerne, og så kunne vi både mærke og lugte det. Vi blev tunge i hovedet, fik ondt i maven, vejrtrækningsproblemer og trykken for brystet, det er som at sætte næsen ned i en benzintank,” fortæller indehaver af Lynghuset i Gørlev, Charlotte Hansen.

Lejemålet er ejet af et advokatfirma i København, og nu håber Charlotte Hansen, at der kan findes en løsning, så hun kan blive fritaget for at betale husleje i seks måneder, som er opsigelsesperioden.

Håber igen at åbne en butik

Charlotte Hansen er nu på udkik efter et nyt lokale i Gørlev til sin blomsterforretning, og hun håber på, at kunne åbne igen inden jul.

”Det er helt sikkert, jeg skal aldrig tilbage til de lokaler på Algade 15, men jeg er på udkig efter et andet lokale i Gørlev, og jeg håber, at kunne åbne inden jul. Jeg har jo fået alle julevarerne hjem,” fortæller Charlotte Hansen.

Benzen:

Den kemiske forbindelse benzen er en farveløs, brændbar aromatisk kulbrinte, der beviseligt er kræftfremkaldende. Stoffet kan fremstilles ved reduktion af visse kulstofforbindelser eller ud fra olie.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0