AnnonceLuk annonce
"Georg Gearløs" og "Ole opfinder" konkurrence

21-11-2019

Naturfagskoordinator Kirsten Noe fra Skjolen på Herredsåsen vurderer elevernes arbejde. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Onsdag er der afholdt naturfagskonkurrence for elever fra 5. klasserne på flere af kommunens skoler. Konkurrencen satte eleverne på spændende udfordringer.

De mange elever har de sidste uger arbejdet på at løse flere forskellige naturfagsopgaver hjemme i klasserne, onsdag var det så tid til eksamen, hvor de mange elever mødtes i Ulshøjhallen i Kalundborg, for at se hvem der havde fundet de bedste løsninger på opgaverne.

Eleverne skulle løse fem forskellige opgaver, der skulle bl.a. laves et vandingssystem til en byhave, hvor vand skulle løbe ned i flere forskellige kasser samtidig, og selvfølgelig på tid.

Eleverne skulle bygge en rottefælde, så når den store rotte på hjul kom kørende ned af en rampe, så skulle fælden smække.

Der skulle også laves en grundplan af et hus, og hvor der skulle tændes lys i hvert enkelt rum i huset. Der var så ekstra point hvis der også var fremstillet møbler og sat ind i huset.

I en anden opgave skulle der bygges et udsigtstårn i papir, formet som en gittermast, og endelig skulle eleverne fremstille deres egne musikinstrumenter, så når der blev afspillet tre forskellige lyde, skulle de efterligne lydene med deres instrumenter.

Det blev eleverne fra Skolen på Herredsåsen som løb med den samlede sejr og kunne tage hjem med den store pokal.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0