AnnonceLuk annonce
Tidligere VM topnavn til start i Kalundborg rally

04-06-2021

Den tidligere fabrikskører for Ford, svenske Stig Andervang, starter som nr. 9 i lørdagens Glad Rally Kalundborg. Arkivfoto: Morten Dam

Af Jens Nielsen

Svenske Stig Andervang, tidligere fabrikskører for Ford, trynede den danske rallyelite i 1986 – nu kommer han igen og er på deltagerlisten til lørdagens Glad Rally Kalundborg.

For henved 35 år siden blev den danske rallyelite sat grundigt på plads af svenske Stig Andervang, et daværende topnavn i VM-rally. Og det gjorde han i en af VM-turneringens mest ekstreme biler, en fabriksanmeldt og 4-hjulstrukket Ford RS200 med centermotor

Resultatet blev en overlegen sejr i det midtjyske Int. Monroe Rally 1986, som var tællende til både det danske mesterskab og Nordic Cup. 

Denne gang er Stig Andervangs ærinde det forestående Glad Rally Kalundborg 2021 på lørdag, dog ikke som fabrikskører, men i en Skoda Fabia R5 Evo.

Stig Andervang har i 2020-2021 kørt 13 løb i sin Skoda Fabia R5 Evo og otte gange er han sluttet i Top-5, bl.a. som vinder af Jämtnätta Rally, så hans tempo er stadig højt.

Stig Andervang udfordrer en stribe konkurrenter i RC2-klassen for 4-hjulstrukne biler. Om Andervang kan gentage sejren fra 1986 skal vise sig. Hans 13 konkurrenter i RC2-klassen vil utvivlsomt gøre deres for at være bedst i Grundlovsdagens mesterskabsløb.

Første bil i Glad Rally Kalundborg, som tæller til årets tredje DM-runde, starter lørdag kl. 12 fra Glad, Peugeot og Citroen forhandler, på Slagelsevej i Kalundborg.

Foran de 75 tilmeldte deltagere ligger 226 km, hvoraf 80 kilometer køres som hastighedsprøve på afspærrede veje.

Undervejs bliver der to servicepauser hos Glad Trading A/S på Sydhavnsvej i Kalundborg. 

Af hensyn til, at deltagerne ikke må træne på prøverne, bliver løbets syv hastighedsprøver først afsløret på løbsdagen, men løbsledelsen har dog løftet sløret for, at der skal køres to hastighedsprøver i de store grusgrave i Gammelrand ved Svebølle. Hastighedsprøverne offentliggøres lørdag morgen kl. 7 på KOMOs hjemmeside og Facebookside.

Det er Kalundborg og omegns Motorklub der står som arrangør af det store DM Rally, og organisationen bag Glad Rally Kalundborg tæller flere end hundrede officials og hjælpere.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0