AnnonceLuk annonce
Gammelt kan blive til nyt

10-06-2019

Tomas Vesterskov Lippert foran sin forretning i Høng Centret. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tomas Vesterskov Lippert har haft guldsmedje i Høng Centret i små fire år, og han holder meget af sit job. Han er uddannet guldsmed, og har arbejdet som sådan i mange år.

Det er mange år siden, at Tomas Vesterskov Lippertgik i lære som guldsmed, og han har siden beslutningen, om at tage netop den uddannelse, været rigtig glad for, at det var den vej, han valgte.

Oprindeligt ville jeg være tømrer, men jeg startede hos en guldsmedje som bydreng, da jeg var 12 år, hvor jeg var en del år. Her lavede jeg, for sjov, nogle ting nogle gange, bl.a. fræsede jeg nogle sølvplader til vedhæng på et tidspunkt, og guldsmedjen solgte dem. Derefter blev jeg spurgt, da jeg var en 15-16 år, om jeg ikke ville i lære som guldsmed. Så det var faktisk lidt tilfældigt, at jeg endte som guldsmed, fordi man i guldsmedjen, hvor jeg arbejdede som bydreng, mente, at jeg havde flair for det, og nu har jeg ikke lavet andet siden 1989,” fortæller Tomas Vesterskov Lippert.

Hårdt men godt

Tomas Vesterskov Lipperter i dag 47 år, og bor i Holbæk, hvor han også har stået i lære samt arbejdet frem til, at han selv startede forretning i Høng Centret. 

”Jeg har altid arbejdet i  Holbæk, men pludselig var chancen der for at starte selvstændig, og den tog jeg, hvilket jeg er glad for, selv om det kan være hårdt til tider. Til hverdag er jeg her altid selv, dog har jeg en ansat, der kan være her hver anden fredag og lørdag, hvor jeg har min søn. Men ferie er der ikke meget af, da jeg kun holder ferielukket en uge om året. Jeg kan godt mærke, at det er hårdt at gå fra at være ansat, hvor man har 6 ugers og til at være selvstændig med en uge. Men hvis man vil det, er det, hvad man gør, og det vil jeg,” siger Tomas Vesterskov Lippert.

Gamle smykker får nyt liv

I guldsmedbutikken i centret laver Tomas Vesterskov Lippertalle former for reparation af smykker, ligesom han designer fx vielsesringe og andre smykker.

”Ofte kommer folk ind med gamle smykker, det kan fx være noget guld fra bedsteforældre eller forældre, og vil gerne have det lavet om til noget andet. Det hjælper jeg gerne med. Jeg sætter mig med kunden, og vi finder sammen ud af, hvad der er muligt, eller jeg lytter til, hvis en kunde allerede har en idé, og så laver vi det,” fortæller Tomas Vesterskov Lippert.

Udover design, reparation og salg af smykker, kan Tomas Vesterskov Lippert også tilbyde udskiftning af ur-lænker batteriskift samt reparation af urer, da han har et samarbejde med en urmager, og så har forretningen også et stort udvalg i lækre italienske tasker.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0