AnnonceLuk annonce
Gadekrydset Vænget/Bredgade spærres

24-03-2017

I forbindelse med at krydset spærres bliver indkørslen til Vængets P-plads flyttet. Foto: Jens Nielsen

Forbedringen af kloaksystemet i Vænget i Kalundborg gør det desværre nødvendigt at spærre trafikken i krydset Vænget/Bredgade, og det vil ifølge projektleder ved Kalundborg Forsyning, Richard Bogh Tobiasen, ske fra mandag den 27. marts.

Årsagen til spærringen er, at Kalundborg Forsyning skal have nedgravet og placeret to nye store kloakbrønde midt i krydset, og det kræver en større udgravning at få brønden på plads.

”Vi har beregnet, at arbejdet kan tage op til 14 dage, men vi håber at det vil kunne udføres på kortere tid. I hvert fald vil der blive arbejdet så effektivt som muligt, så generne bliver så små som muligt”, lyder det fra Richard Bogh Tobiasen. Han skønner, at hele projektet med at renovere kloakken i Vænget er færdig i slutningen af maj.

Kalundborg Forsyning er i dialog med Kalundborg Kommune om, hvordan der etableres omkørsler, som vil være til mindst gene for både den kørende og gående trafik under gravearbejdet.

Afspærringen af lyskrydset forhindrer således også tilkørslen til P pladsen i Vænget, en midlertidig indkørsel fra Bredgade bliver etableret så det stadig væk er muligt at bruge p pladserne.

Richard Bogh Tobiasen er også forberedt på, at renoveringen byder på endnu flere udfordringer undervejs i gravearbejdet fra havnen til gadekrydset Vænget/Bredgade. Foreløbige boreprøver af undergrunden har vist, at man vil støde på endnu en forurening. ”Skurken” indeholder rester af nedsivet benzin og olie fra en for længst fjernet tankstation.

”Vi fjerner den forurenede jord, som vi gjorde på havnen, hvor vi også stødte på forurenet jord. Her fjernede vi 750 tons. Vi kender dog først det endelige omfang, når der graves", forklarer Tobiasen.

Hele projektet med at renovere kloaksystemet i Vænget i Kalundborg er budgetteret til at koste 10 millioner kroner, og der er i beløbet taget højde for ekstra udgifter. Vi håber selvfølgelig ikke, at der dukker for meget uforudset op, for selv om vi har undersøgt meget, er det ikke alt vi finder ved undersøgelsesboringer og i de gamle registre siger Richard Bogh Tobiasen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0