AnnonceLuk annonce
Spar op til 30.000 kr. inden afgiften stiger til april

13-02-2019

Salgskonsulent Kasper De Witt foran den nye Peugeot 508 og Citroën C4 Cactus. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Den 1. april 2019 træder nye miljøkrav og den mere retvisende WLTP-beregning af bilernes brændstofforbrug i kraft. Det betyder dyrere biler af alle mærker og højere grønne ejerafgifter. Hos Bilcentret Peer Glad A/S i Kalundborg, der er Peugeot og Citroën forhandler, kan der spares mange penge ved en hurtig handel.

EU-kravene til bilers luftforurening skærpes hele tiden, og på den baggrund er den gamle målemetode, som har været i brug siden 80´erne erstattet af den nye WLTP-metode, som er mere virkelighedsnær og retvisende.

Både prisen på en ny bil og den årlige grønne ejerafgift beregnes i forhold brændstofforbruget, som – på papiret – nu bliver dårligere med WLTP-målemetoden. Bilerne kører i praksis stadig lige langt på en liter brændstof, men på papiret, bliver brændstofforbruget som sagt dårligere.

Prisstigninger på op til 30.000 kr.

Peugeot har allerede offentliggjort priserne på alle modeller. De nye priser kan ses på peugeot.dk

Til eksempel stiger prisen på Peugeot 208 - Danmarks mest solgte bil gennem flere år – med op til 20.000 kr.

”Citroën har endnu ikke meddelt de nye priser, men vi forventer også prisstigninger på alle Citroëns modeller,” siger Brian de Voss, salgschef hos Bilcentret Peer Glad A/S, der også oplyser at der ventes prisstigninger på den grønne ejerafgift.

Køb nu og spar mange penge

Vil du spare penge på din nye bil, så skal den være købt og indregistreret senest 31. marts 2019.

”Går du allerede med tanker om en ny bil eller vil du fremrykke dine købsplaner, så køb nu. Vent ikke! Det er nemlig kun lagerbiler, som står på importørernes danske lagre, som kan nå at blive indregistreret inden denne dato. Der kan altså ikke bestilles en bil til dig på fabrikken, for den vil ikke kunne nå frem inden fristen. Køb derfor nu, hvis du vil være sikker på at få den ønskede model og farve, ”siger Brian de VossFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0