AnnonceLuk annonce
Fyrværkerisalg fortsætter helt frem til nytår

19-12-2020

Mange kunder har allerede købt fyrværkeri, men nu udvides mulighederne til resten af året. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fyrværkeri kan også efter 24. december sælges i selvstændige salgssteder som for eksempel salgstelte. Det oplyser sikkerhedsstyrelsen i en meddelelse. Det glæder fx Havecentret i Kalundborg, som har udvidet åbningstiden helt frem til og med d. 31. december.

Trods coronalukkede butikker mellem jul og nytår får danskerne mulighed for at købe fyrværkeri til nytår. Fyrværkeri betragtes som en dagligvare, og derfor kan fyrværkerisalget i de fleste tilfælde foregå på samme måde, som det plejer, oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en meddelelse.

Selvstændige salgssteder med fyrværkeri, for eksempel salgstelte, må altså holde åbent frem til nytårsaften ligesom dagligvarebutikker og apoteker, det samme gælder blomsterbutikker og havecentre, og det giver nu Havecentret på Stejlhøj i Kalundborg mulighed for at holde åbent helt frem til årets sidste dag.

”Lige som blomsterbutikker har fået lov til at holde åben, så har vores brancheforening undersøgt om havecentre og planteskoler også må holde åben, og det er der nu givet grønt lys for, samtidig har sikkerhedsstyrelsen givet tilladelse til at sælge fyrværkeri frem til d. 31. december efter bestemte retningslinjer, som vi nu kommer ind under, så vi er selvfølgelig glade for at kunne fortsætte fyrværkerisalget året ud,” fortæller Vilhelm Rosendal, medindehaver af Havecentret på Stejlhøj.

Allerede nu oplever Havecentret stor interesse for at købe fyrværkeri, og har solgt væsentligt mere end på samme tid sidste år.

Ud over fyrværkeri har Havecentret sat alle deres stueplanter ned til halv pris, så er der også noget til damerne, siger Vilhelm Rosendal.

Havecentret havde ellers meddelt, at de i lighed med sidste år, ville afholde en prøveafskydning næste søndag, men det er aflyst grundet corona situationen.

Åbningstiden i Havecentret resten af året er: 19. til 23. dec. fra kl. 9-19. - 24. dec. fra kl. 9-16. – 27. til 30. dec. fra kl. 9-19 og 31. dec. er der åbent fra kl. 9-16

 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0