AnnonceLuk annonce
Fuldt hus til debatmøde om motorvej på Røsnæs

25-02-2019

Panelet af politikere som mandag aften stillede op til debatmøde med lokalbefolkningen i Røsnæs Forsamlinghus. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Røsnæs Forsamlingshus var fyldt til sidste stol, da foreningen Nej til Motorvej på Røsnæs, havde inviteret politikere og lokalbefolkningen til debatmøde om en måske kommende Kattegatforbindelse med motorvej ud over Røsnæs. Politikerne er enige om at Røsnæs ikke skal ødelægges af en motorvej.

”Forestil jer hvor meget larm en motorvej ud over Røsnæs vil lave, det er ikke foreneligt med Røsnæs som et særligt naturområde, og de politikere som har foreslået den ide burde dumpe, det er en ommer,” sagde John Holten-Andersen fra foreningen Nej til Motorvej på Røsnæs, i sin åbningstale i Røsnæs Forsamlingshus, mandag aften, hvor rigtigt mange var mødt op for at debattere Kattegatforbindelse og motorvej på Røsnæs med ni indbudte politikere.

Efter lidt startvanskeligheder med teknikken fik politikerne hver tre minutter til at fortælle forsamlingen hvor de står i forhold til en motorvej som vil flække Røsnæs, og der var en bred enighed om at Røsnæs og den særlige natur ikke skal ødelægges af en stor bred motorvej, men derefter hørte enigheden også op.

Lars Birger Nielsen, Alternativet, Eva Flyvholm, Enhedslisten og Jonas Ghiyati, SF, er direkte modstander af en Kattegatforbindelse.

”Den nuværende plan som er kendt nu, er en katastrofe, det er hjernedødt, og til dem der tror der kommer vækst i Kalundborg, må jeg skuffe jer, der kommer højst en MC Donalds og en rasteplads,” sagde Jonas Ghiyati, SF.

Eva Flyvholm, Enhedslisten, var heller ikke i tvivl, hun mente at det var fuldstændigt absurd at lægge en motorvej ud over Røsnæs, og mener ikke at Danmark har brug for flere biler og flere motorveje.

Jesper Hansen, Konservative, er klar tilhænger af en Kattegatforbindelse, men at linjeføringen skal gå over Asnæs i stedet for Røsnæs.

Jeppe Jacobsen, Dansk Folkeparti mente derimod godt at der kunne laves motorvej på Røsnæs hvis det blev gjort skånsomt i lighed med motorvejen ved Silkeborg, og Jeppe Hedegaard Sørensen Peulecke, Radikale Venstre, er også tilhænger af forbindelsen, og mener at en tunnelløsning kunne være en mulighed. Han havde i øvrigt taget en model af en gravemaskine med til mødet som symbol på at nu skal der sættes i gang.

Rasmus Langhoff, Socialdemokratiet, er tilhænger af en bedre infrastruktur og at Kalundborg bliver centrum i Danmark.

”Jeg er ikke interesseret i at flække Røsnæs med en motorvej, men jeg vil gerne have en bedre infrastruktur i Danmark og at Kalundborg bliver verdens navle, men der er mange ting som ikke er afgjort endnu, så derfor er jeg faktisk parat til at skotte det hele, og så se mig om efter alternativer, og det allermest afgørende når vi snakker linjeføring er, hvordan bliver det gjort på en måde som er mest skånsomt over for miljø, natur og ikke mindst mennesker,” sagde Rasmus Langhoff.

”Jeg er varm tilhænger af en fast forbindelse over Kattegat, men jeg er ærke modstander af flække Røsnæs på langs med en motorvej, det kommer ikke til at ske på min vagt,” fortsatte Jacob Jensen fra Venstre, og sagde videre,

”Med al respekt for de analyser der er blevet henvist til, sagt lidt firkantet, så har det bare været en streg med en sprittusch på bagsiden af en kuvert indtil videre, det har ikke været noget konkret. Stod det til mig, var det oplagt at etablere en fast forbindelse, og det kan godt være en tunnel, via industriområdet og den nye vesthavn på Asnæs, og ud gennem fjorden.”

Efter at hver af politikerne havde fået delt deres mening var der spørgsmål fra salen som politikerne besvarede.

Der er sat 60 millioner kr. af på finansloven til en forundersøgelse, så der bliver noget mere konkret at forholde sig til, derfor bliver det nok langt fra sidste gang at der skal debatteres motorvej på Røsnæs.

Flg. politikere deltog i Røsnæs Forsamlingshus.

Jacob Jensen, Venstre, Jonas Ghiyati, SF, Eva Flyvholm, Enhedslisten, Rasmus Langhoff, Socialdemokratiet, Jeppe Hedegaard Sørensen Peulecke, Radikale, Jesper Hansen, Konservative, Jeppe Jacobsen, DF, Lars Birger Nielsen, Alternativet og Frederik Damgaard, Liberal Alliance.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0