AnnonceLuk annonce
Frostvarer for 1 mio. kr. reddet efter strømsvigt

30-03-2020

En stor mobil generator blev koblet op bag Meny. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En kortslutning i en transformerstation på Slagelsevej mandag formiddag betød at Meny Kalundborg ikke havde strøm i fire timer. Frostvarer for godt 1 mio. kr. blev reddet.

Omkring 750 forbrugere i Kalundborg var uden strøm mandag formiddag, bl.a. Meny Kalundborg, som havde frostvarer for godt 1. mio. kr., der ikke kan tåle at være uden strøm i rigtigt mange timer.

Vestsjællands Brandvæsen blev mandag formiddag kl. 9.05 kaldt til brand i en transformerstation på Slagelsevej i Kalundborg, hvor der var sket en kortslutning.

En stor mandskabsstyrke fra forsyningsfirmaet Cerius gik straks i gang med at lægge strømmen om på andre transformerstationer, og ved Meny Kalundborg blev der sat en mobil generator op, som blev forbundet til den transformerstation som ligger bag supermarkedet, og da klokken var lige omkring 13 var der igen strøm i Meny, men da havde strømmen så været væk i fire timer.

”Det var faktisk lidt sjovt da der igen kom strøm, de kunder som var i butikken, begyndte at klappe,” fortæller købmand Peter Egebæk.

Kunderne havde mulighed for at handle i den meget mørke butik selv om der ikke var strøm, betalingen foregik ved at varerne blev scannet med en håndscanner og så lagt sammen med en regnemaskine, en noget mere langsommelig proces.

”Vi kontaktede med det samme Seas/Nve og vores forsikringsselskab, og heldigvis fik vi koblet en mobil generator op ude bagved, og nu har vi været rundt og måle temperatur i alle køle og frostbokse, og heldigvis ser det ikke ud til at der er noget som har taget skade, men man når da lige at blive noget nervøs, forstboksene kan max stå uden strøm i fem timer før temperaturen er faldet så meget at varerne skal kasseres,” fortæller Peter Egebæk.

Stor strømafbrydelse på grund af brandFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0