AnnonceLuk annonce
Frøer Ja Tak

08-05-2021

Af Jens Nielsen

I år skal Ramasjang redde frøerne sammen med en masse børn. Fredag var DR i Kalundborg for at sætte endnu mere fokus på projektet sammen med en masse børn.

Elever fra 0. klasse på Skolen på Herredsåsen blev fredag morgen mødt af tre medarbejdere fra DR i naturen ved vandhullet i Mosevangen, hvor Ramasjangflaget var hængt op og der var sat skilte i jorden med teksten, ’frøer ja tak’, ’velkommen frø’ og ’frøer er søde’.

Ramasjang kører nemlig en kampagne hele april og start maj for at redde de danske frøer, og her er elever fra Herredsåsen og fra børnehaven Eventyrhuset udvalgt til at deltage.

Det er et samarbejde mellem naturvejleder Morten Lindhard, bibliotekerne, Skolen på Herredsåsen, Eventyrhuset og DR, ”fortæller Merete Falkner, der er bibliotekar ved Kalundborg Biblioteker.

Børnene blev delt op i fire grupper som skulle fordeles på fire forskellige poster, som alle sammen handlede om frøer, en post med en quiz om frøer, en post hvor eleverne skulle springe som frøer, en post hvor der blev fortalt historier om frøer og endelig en post ved vandhullet, hvor naturvejleder Morten Lindhard fortalte om frøer og børnene undersøgte de dyr som findes i vandhullet.

Efter alle elever havde været gennem alle fire poster blev der uddelt et Frøredder diplom til hver elev.

Frø-redder-kit

Børn har også haft mulighed for at hente ”et frø-redder-kit” på biblioteket i Høng og Kalundborg, helt gratis, og på Ramasjang er der film, fakta show med Rosa Nyholm og Heino, musikvideoer og et nyt frøspil til app’en. Der bliver også ny-produceret materiale på DR-skole til børnehaver og skoler. Alt sammen for at sætte fokus på danske frøer. Det handler nemlig om at gøre børnene (og de voksne) klogere, og bedre til at passe på naturen. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0