AnnonceLuk annonce
Friskolen på Røsnæs udvider

03-10-2019

Foto: Junge Droneservice

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I 2018 begyndte 98 elever på Friskolen på Røsnæs, i dag er der 136 elever på skolen, og det betyder, at man nu har valgt, at sætte pavilloner op på skolen, så der er plads til alle.

Den flotte elevtilgang til Friskolen på Røsnæs betyder også, at man mangler plads på skolen. Man er derfor netop nu i fuld gang med at sætte store pavilloner op på Friskolen på Røsnæs, da man skal have skabt mere plads til de mange elever på skolen. 

”Vi var 54 elever på Røsnæs Skole, i august 2018 startede 98 op på Friskolen på Røsnæs, og i august 2019 er vi 136. Det er selvfølgelig en stor forøgelse i antal elever, og vi har derfor brug for flere lokaler, herunder også faglokaler. Vi har fået lavet et rigtig fint billedkunstlokale i kælderen, som selvfølgelig opfylder alle krav med ventilation m.m. Men vi har også været nødt til at tænke i, hvordan vi udnytter pladsen efterhånden, da der jo også er noget økonomi i det. Med pavillonerne kan vi bygge på osv., og da vi havde købt jorden med mellem tennisbanerne og vandværket, gav det god mening,” fortæller bestyrelsesformand for Friskolen På Røsnæs, Karin Anholm, og fortsætter: ”Den ene pavillon er med to klasselokaler, og den anden med to klasselokaler, baglokale samt toiletter.”

Projekt udekøkken

Udover udvidelsen af skolen, er man også i gang med et andet projekt, nemlig et udekøkken. Udekøkkenet bliver 90 m2, og er et projekt til over 200.000 kr.

”Vi har støbt fundamentet til udekøkkenet, der skal bruges af både skolen og FDF spejderne. Vi har fået frivillige bidrag ind, og prøver også at få flere medlemmer til Friskolen på Røsnæs Støtteforening. Derfor har vi tidligere sendt pjecer ud, hvor vi har fortalt folk lidt om, hvorfor vi er en støtteforening, der støtter op om Friskolen på Røsnæs. Men vi har altså nu samlet penge ind til udekøkkenet, og nu skal vi så i gang med at samle penge ind til, at 8.kl. skal på lejrskole næste år, så alle kan være med og få en god oplevelse,” fortæller Mogens Anholm, der er bosat på Røsnæs, og er en af de centrale skikkelser bag Røsnæs Udvikling- og Beboerforening.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

15315