AnnonceLuk annonce




Friske fiske-aktiviteter i efterårsferien

11-10-2018

Lystfiskeri for alle aldre i efterårsferien. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lystfiskeklubberne i Kalundborg Kommune inviterer endnu engang alle til at komme ud og prøve at fiske i skolernes efterårsferie.

Med fiske arrangementerne omkring uge 42, er der sammensat et program med aktivitet hvor alle kan deltage, uanset alder.

Det er lystfiskeklubberne i Kalundborg Kommune i samarbejde med Fishing Zealand som står bag de mange arrangementer, hvor der bliver mulighed for at fiske langs kysten eller streetfishing fra kajkanten i Kalundborg Havn, der er også fiskeri i Kaldred Put & Take, og en spændende tur efter rovfisk fra båd i Tissø.

For de mindste er naturvejlederen med på kajen i Kalundborg Havn, hvor der er mulighed for at lære om livet i vandet.

Hvis du behøver hjælp, står de lokale fiskeguider parat, og mangler du grej, har guiderne udstyr du kan låne.  

For alle arrangementer gælder det, at deltagelse sker på eget ansvar. Ligeledes henviser arrangørerne til at fiskere mellem 18 og 65 skal have indløst det lovpligtige Fisketegn.

Hele programmet kan ses herunder:

Fiskeri efter rovfisk på Tissø

Tissø er hjemsted for nogle virkelig seriøse rovfisk! I søen findes der både gedder, aborrer og sandarter. Disse rovfisk er netop nu ved at æde sig tykke og fede inden vinteren. Nu har du muligheden for at komme helt tæt på de imponerende fisk, når Gørlev Sportsfiskerforening inviterer til guidede fisketure på Tissø søndag d. 14. oktober.

Fisketurene foregår fra foreningens både. Foruden selve fiskeriet er turen en oplagt mulighed for at høre mere om søen, naturen og om hvor man skal fiske, hvis man skal have en ordentlig chance for succes som nybegynder, eller hvis man i øvrigt mangler inspiration til sit eget fiskeri efter rovfisk.

I løbet af dagen vil det være muligt at vinde et familiemedlemskab til Gørlev Sportsfiskerforening.

Program:

Hold 1: Kl. 08.00 vi mødes ved bådene som ligger i Hallebyåen, ved Tissø roklub. Her vil dagens guider kort fortælle lidt om foreningen og dens tilknytning til Kalundborg Kommune og Fishing Zealand, hvorefter deltagerne vil blive fordelt i fire både. I hver båd vil der være en kyndig guide og plads til to gæster. Vi forventer at være i land igen kl. 11.30.

Hold 2: Kl. 12.30 er det næste hold velkommen efter samme procedure som formiddagsholdet – her vil vi være i land igen kl. 16.00.

Tissø er meget vindfølsom, og derfor forbeholder vi os ret til at aflyse arrangementet, hvis der er for meget vind, til at sejle på søen.

Der vil være mulighed for at låne fiskegrej, hvis man ikke selv har, men oplys det venligst under tilmeldingen, der sker ved at kontakte Søren Andreasen på 40541091 senest fredag d. 12. oktober kl. 18.00

Arrangementet er gratis for alle deltagere!

Streetfishing i Kalundborg - et HAV af oplevelser!

Under overfladen i Kalundborg Havn gemmer der sig et mylder af liv og spændende fiskearter. Tirsdag d. 16. oktober er der mulighed for at få hjælp til at fange disse fisk! Kalundborg Kommune og Fishing Zealand inviterer nemlig i samarbejde Kalundboirg Sportsfiskerforening til streetfishing. Foreningen tilbyder udlån af alt det fiskeudstyr, der skal bruges for at få en oplevelsesrig dag på kajen, når vi sammen skal på jagt efter havnens fladfisk, sild, makrel og kutlinger. Fiskeriet er for alle, så der er mulighed for at få en rigtig familiedag med børn, unge, forældre og bedsteforældre - også for dem, der aldrig har prøvet at fiske før!

Under hele arrangementet vil Kalundborg Kommunes naturvejleder Morten Lindhard være til stede på Havneparken. Morten er ekspert i havets smådyr og kan inspirerende fortælle om deres liv og færden i havnen og på det lave vand. Morten medbringer krabbestænger, lupper, akvarier og andet udstyr, så de små dyr kan studeres i øjenhøjde med de yngste.

Vi mødes på Havneparken kl. 10 og fisker og hygger frem til kl. 16. På dagen vil der være præmier til de tre største fisk og desuden kører en konkurrence, hvor man kan vinde et familiemedlemskab til Kalundborg Sportsfiskerforening. Husk endelig en god madpakke og påklædning, der kan matche efterårsvejret.

Arrangementet kræver ingen tilmelding og er desuden gratis for alle deltagere!

Familefiskeri i Kaldred Put & Take

Skal din familie ud og nyde efterårsvejret med en fiskestang i hånden? Endda med muligheden for at fange jeres egne fisk til aftensmaden? Fredag d. 19. oktober står medlemmer fra Kalundborg Sportsfiskerforening klar til at hjælpe alle familier, der har mod på at prøve kræfter med lystfiskeriet. Fisketuren foregår i Kaldred Put & Take, hvor der svømmer en masse fine ørreder rundt. Der er derfor gode muligheder, for at få noget på krogen! Har du ikke dit eget fiskegrej, så er det ingen hindring. Foreningen stiller nemlig både fiskestænger og instruktion til rådighed, når de hjælper familierne ved søen mellem kl. 9 og 15.

I løbet af dagen vil der være mulighed for at vinde et familiemedlemskab til Kalundborg Sportsfiskerforening og ligeledes er der præmier til de tre største ørreder.

Tilmelding til familieturen sker ved at sende en mail til hans.munk.5@gmail.com

Mødested: Kaldredvej 29, 4593 Eskebjerg.

De 10 første familier der tilmelder sig kan fiske gratis. En familie regnes for to voksne og to børn. For tilmeldinger herefter, gælder de almindelige priser for dagkort.

Familiefisketur efter fladfisk

Efteråret er topsæson for at fange fladfisk. Det er både et underholdende fiskeri med gode chancer for fangst, og en fornøjelse at spise de fisk, man selv har fanget. Denne tur er derfor oplagt for både børn og unge - selv for dem, der aldrig har prøvet at fiske før. Gørlev Sportsfiskerforening inviterer derfor til fiskeri efter fladfisk fra kysten lørdag d. 20. oktober. Vi mødes på Reersø havn ved Grillen (Ishuset) kl. 9 og kører herefter hen til fiskepladsen, som først afgøres, når vi kender vejret på dagen. Foreningen sørger for børsteorm, der skal bruges til at fange fladfisk med. Skulle man hverken have en fiskestang eller grej, så er der også mulighed for at låne det af foreningen. Ude på fiskepladsen fisker og hygger vi frem til kl. 13.  

På turen er der mulighed for at vinde et familiemedlemskab til Gørlev Sportsfiskerforening.

Tilmelding til turen sker ved at kontakte Stig Larsen på 42 83 68 18, senest onsdag d. 17. oktober kl. 12.00, så vi kan nå at bestille børsteorm.

Arrangementet er gratis for alle deltagere!



Klik her for at se billeder



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0