AnnonceLuk annonce
Friske asparges og helt ny gårdbutik

07-05-2021

Tom Hansen fra Vibesand håber på varme i weekenden så de grønne asparges kan komme op. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Vibesand Grønsager i Saltbæk åbner en helt ny gårdbutik lørdag med masser af specialiteter og selvfølgelig friske asparges.

Igennem flere år har Tom og Christina Hansen fra Vibesand Grønsager i Saltbæk dyrket asparges på deres 10 hektar store marker, både grønne og hvide, som er blevet solgt gennem bl.a. Grønttorvet i København, men salget direkte ved døren er steget meget de sidste år, selv om Vibesand ligger langt ude af en lille grusvej.

Flere kunder har efterspurgt flere varer når de nu alligevel var kommet afsted, så derfor har Tom og Christina Hansen revet inventaret ud af en gammel staldlænge og lavet en flot og indbydende gårdbutik, som åbner i morgen lørdag.

Når folk kom for at købe asparges, var der flere som spurgte om der var andre ting vi solgte, så nu har vi brugt vinteren til at lave en gårdbutik hvor der kan købes en række forskellige specialiteter, kartofler og jordbær i sæsonen og selvfølgelig friske asparges,” fortæller Tom Hansen

I den nye gårdbutik kan bl.a. købes cider fra Tissø Frugtplantage, æblemost, sennep, honning fra Saltbæk Vig, syltede produkter, solbærrosé, stikkelsbærvin og en række forskellige flotte kurveflet produkter.

Den nye gårdbutik på Vibesand har åbent tirsdag til fredag fra kl. 16-19 og lørdag fra kl. 9-14. Uden for åbningstiden er der mulighed for selvbetjening af asparges mellem kl. 7 og 19.

Kunder fra hele Sjælland

Vibesand Grønsager afsætter deres asparges gennem bl.a. flere Meny butikker, også den i Kalundborg, en række lokale restauranter og så selvfølgelig ved salg direkte til privatkunden, og de kommer faktisk fra hele Sjælland for at købe friske asparges.

”Vi var med i et program med Mads og David på TV Øst, og efter det er det bare gået stærkt, vi har kunder som kommer kørende fra stort set hele Sjælland for at købe asparges her hos os,” fortæller Tom Hansen.

Venter på de grønne

Tom Hansen er ikke helt tilfreds med det danske forår, på grund af det kolde vejr gror asparges ikke så hurtigt som han kunne ønske sig, men der er dog hvide asparges til salg nu, mens de grønne lader vente på sig.

”Det er ikke lige det her vejr vi har brug for, og ved den sidste nattefrost mistede vi op mod 800 kg. asparges som gik til, nu håber vi på noget varme hen over weekenden, så regner jeg med vi har grønne asparges i næste uge, og når først solen skinner kan de grønne asparges faktisk gro helt op til 10 cm. om dagen,” fortæller Tom Hansen, som sammen med Christina, glæder sig til at åbne den nye gårdbutik på lørdag.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0