AnnonceLuk annonce
Franarret femcifret beløb

14-06-2019

Af Jens Nielsen

En kvinde blev torsdag bedraget af en mand som ringede til kvinden og fik narret Nem Id oplysninger ud af hende. Efterfølgende er der hævet et femcifret beløb fra kvindens konto.

Torsdag eftermiddag anmeldte en 61-årig kvinde fra Kalundborg, at hun kl. ca. 15.00 var blevet telefonisk kontaktet af en fremmed mand fra et ukendt telefonnummer og ukendt firma.

Han oplyste, at nogen uberettiget havde forsøgt at hæve 6.000 kr. fra den 61-årige konto, hvilket han i øjeblikket var ved at undersøge. Derfor havde han brug for anmelderens oplysninger fra Nem ID nøglekortet, så han ”bag om systemet” kunne undersøge sagen.

Anmelderen videregav oplysningerne til manden, der nu mistænkes for at have foretaget flere uberettigede hævninger fra anmelderens konto for et større, femcifret beløb. Politiet har nu indledt en efterforskning af sagen i et forsøg på at få identificeret både manden og den/de bankkonti, som pengene er overført til.

Politiet vil igen kraftigt advare mod at give strengt personlige oplysninger, incl. koder mv. fra Nem ID-nøglekortet og oplysninger fra betalings-/kreditkort, til fremmede personer, der ringer og foregiver at være bemyndiget til at få disse oplysninger.

Afbryd samtalen og foretag eventuelt en kontrolopringning til det firma, bank eller myndighed, som personer oplyser at repræsentere.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0