Fra krig i Helmand til fred i sindet

kontakt@tv-kalundborg.dk

Mandag den 2. september kan man møde krigsveteran, René Pamperin, på biblioteket i Høng, når han holder foredraget ”Fra krig i Helmand til fred i sindet”. Foredraget holdes i forbindelse med ferniseringen på udstillingen ”Krigens ansigt”, som kan ses fra den 2. til 27. september. Både foredrag og udstilling er en meget personlig beretning om kampen tilbage til livet efter udsendelse i krig. 

Man hører fra tid til anden om soldater, der har været udsendt i krig og vender hjem med traumer og ar på sjælen. Når man har set forfærdelige ting i krig, og har pådraget sig PTSD, kan det synes umuligt, at vende tilbage til et normalt liv i Danmark. Mandag den 2. september har man mulighed for at høre en meget personlig fortælling, når René Pamperin gæster Høng Bibliotek med foredraget ”Fra krig i Helmand til fred i sindet”.  

René har selv være udsendt soldat for Danmark, og har på egen krop og psyke oplevet konsekvenserne af at have været i krig. Han er initiativtager og stifter af Veteranhaven i Slagelse, hvor veteraner kan få hjælp til at finde ro og komme tilbage til en normal tilværelse efter udsendelse. René tager, med sit foredrag, publikum med på en meget personlige rejse fra krigens gru til kampen for at vende tilbage til livet via Veteranhaven. 

Krigens ansigt – en anderledes udstilling

”Krigens ansigt” er en hel unik og meget personlig fotoudstilling. Her er det soldaternes egne billeder, der fortæller historien, og sætter ansigt på en krig fjernt fra Danmark. De enkelte fotografier giver et tæt indblik i livet, som udsendt soldat i krigshærgede områder. Billederne udtrykker personlige minder, der ofte er forbundet med mange følelser for den enkelte soldat. Nogle er forbundet med glæde, andre med sorg. Flere billeder fortæller historien om en lokalbefolkning, som skal finde håb i en ofte håbløs hverdag med krigen tæt inde på livet.

VeteranHaven

Veteranhaven i Slots Bjergby ved Slagelse er et projekt skabt af sårede soldater for sårede veteraner. Her tages udgangspunkt i de mange udfordringer, livet byder på for soldaten og dennes familie, når soldaten vender hjem fra krig, og er permanent forandret på godt og ondt. Find evt. Veteranhaven på Facebook.com/VeteranHaven eller på deres hjemmeside www.veteranhaven.dk

Foredrag på Høng Bibliotek er altså den 2. september kl. 19-21. Billetter kan købes på https://www.kalundborgbib.dk/arrangementer. Udstillingen ”Krigens ansigt” kan ses på Høng Bibliotek fra den 2. -27. september. Vil man vide mere om udstillinger og foredrag på Kalundborg Biblioteker, kan man besøge kalundborgbib.dk.

Del