AnnonceLuk annonce
Fra handicappet til maratonløber

05-09-2016

Britt Drud Sørensen ved lørdagens Sundhedsløb. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Da Britt Drud Sørensen begyndte i RaceRunning Klub Holbæk tilbage i foråret 2009, var det ikke ligefrem maratondistancen, hun havde i tankerne. Britt Drud Sørensen har Cerebral Parese (CP), det de fleste kender som spastisk lammelse.

Tanken om maraton fandtes slet ikke i Britt Drud Sørensens hoved på det tidspunkt. Dengang handlede det i første omgang om at få løbeteknikken i orden i forhold til sit handicap, men det blev til meget mere end det.

”Folk forbinder ofte spastisk lammelse med ingenting at kunne. Det er mennesker, der sidder i kørestol og savler, og har brug for hjælp døgnet rundt. Det er det også, men det er også sådan nogle som mig, der bor alene, har et job og kan en hel masse, fx løbe ved hjælpe fra en racerunner,” siger Britt Drud Sørensen.

Kærlighed ved første øjekast

Hun var på et tre ugers kursus med fokus på job og krop, og her fandt hun ud af, at racerunning var lige noget for hende. Hun blev dog hurtig så god, at hun løbemæssigt ikke havde nogen konkurrenter på kvindesiden i Holbæk.

 ”Jeg elskede det med det samme, fordi jeg kunne røre mig. Jeg fik efterfølgende hjælp til at komme i gang i Holbæk, hvor jeg gik i to år. Jeg blev hurtigt fysisk bedre, og der var ikke mange, der løb lige så langt som jeg. På 5000 meter på bane har der været to kvinder siden RaceRunning Camp 2012, hvoraf jeg var den ene. Den anden kvinde var jævnaldrende, men vi var ikke i samme RaceRunning-klasse, og derfor var det ”kun” tiden, vi løb efter. Under Campen 2015 var der fire kvinder, der skulle løbe 5000 meter på bane, men dog stadig ingen i min RR-klasse,” siger Britt Drud Sørensen.

Ny klub, nye udfordringer

I foråret 2011 begyndte Britt Drud Sørensen i 5 Tårns Motion i Kalundborg, fordi hun søgte nye udfordringer løbemæssigt – og det fik hun. Hun oplevede her, at hun var lige med de andre i klubben, og blev taget med ud på løbeture i forskelligt terræn og på forskelligt underlag.

”Jeg har faktisk aldrig følt mig anderledes i løbeklubben, jeg blev taget godt imod, og følte mig fra dag ét velkommen,” siger Britt Drud Sørensen.

I dag skriver vi 2016, og Britt Drud Sørensen er 30 år. Hun har løbet racerunning i syv år, og elsker det stadig. Derudover er der sket meget løbemæssigt siden da. I maj 2011 løb hun sit første halvmaraton, og i august 2012 havde hun sin debut på maratondistancen, hvor hun gennemførte.

Idéen med at løbe 100 maratonløb kom en lørdag eftermiddag i juni 2015 under løbet ’Triple weekenden’ i 5 Tårns Motion. Da jeg var færdig med min halvmaraton, opstod idéen. Hvorfor skulle jeg ikke kunne løbe 100 maraton på trods af min CP? Jeg havde jo min RaceRunner til at holde balancen på, når jeg bliver træt,” fortæller Britt Drud Sørensen.

Racerunner har forbedret fysikken

RaceRunning betyder meget for Britt Drud Sørensen, og hun ved, i dag, at racerunning har styrket hendes fysik væsentligt.

”Den største betydning træningen har haft for mig, opdagede jeg først, da jeg på et tidspunkt holdt en løbepause på tre uger. Pausen betød, at jeg begyndte at have tendenser til at snuble og nærmest falde over mine egne ben, fordi mit fodled, muskler og sener i højrebenet blev mere stive, end de er, når jeg løber på RaceRunneren,” fortæller hun.

Britt Drud Sørensen er, rent fysisk, måske for god til at kunne deltage internationalt i sporten RaceRunning, fordi hun kan gå, og løbe helt korte distancer.

”Men vi snakker max 400 meter på bane i luntetempo uden RaceRunneren, og luntetempo er også det maksimale, jeg kan løbe uden hjælp til at holde balancen. Løber jeg hurtigere uden en RaceRunner, så ryger signalet mellem hoved og ben, fordi ledningerne er sprunget. Uden RaceRunning havde jeg derfor aldrig tænkt, at det ville være muligt for mig at gennemføre et maratonløb ved egen kræft – og slet ikke 100 af slagsen,” slutter hun.

Britt Drud Sørensens mål er, at nå 100 maraton inden RaceRunning Camp 2020.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0