AnnonceLuk annonce
Fra Nordsjælland til Kalundborg

20-09-2018

Malene Folmer Jensen med en af sine heste og Jacob Gulmann med to af sine hunde i den nye ridestald. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I februar 2017 flyttede Malene Folmer Jensen og Jacob Gulmann til Kalundborg fra Nordsjælland. Eller rettere til Ågerup på Røsnæs. Her har de nemlig købt Åmosegaarden, bygget ny ridehal og ridebaner, og planen er, at give hesteglade kalundborgensere mulighed for ridetræning, eller blot et sted at ride med egen hest, når  mørket falder på efterår og vinter.

Malene Folmer Jensen og Jacob Gulmann har i mange år boet i Nordsjælland, men købte for nogle år tilbage Åmosegaarden på Langdyssevej i Ågerup på Røsnæs, og flyttede ind i februar 2017. De har nu fået bygget egen ridehal og har fine ridebaner, hvor Malene Folmer Jensen kan ride med sine heste, men der er også plads til, at andre hesteinteresseret kan udfolde sig sommer og vinter.

”Vi rev teltpælene op fra det nordsjællandske, og forsøger nu at lave et sted, hvor man kan komme og ride, få rideundervisning, osv. Ridehuset står færdigt, og vi sælger ridehuskort. Det er ikke en hestepension. Vi har nogle få heste opstaldet, men jeg skal ikke have 30 heste stående igen. Vi har også kastet os over hundesport og opdræt af labradors til bl.a. jagt. Vi træner dem, men også helt almindelig hundetræning er planen. Der er ikke mange ridehuse i Kalundborg, og hos os er elle velkomne, min filosofi er dog, at man skal lære at ride rigtigt og på hestens præmisser,” fortæller Malene Folmer Jensen.

Et sted med plads til det hele

Malene Folmer Jensen har redet i mange år, og lever bl.a. af at undervise i ridning. Hun har tidligere haft hestepension på sin fars ejendom i Nordsjælland, men hun har, ligesom sin bedre halvdel, Jacob Gulmann, længe drømt om et sted, hvor der var plads til alle interesserne, som er heste, hunde, jagt og natur. 

”Jeg kender Kalundborg egnen fra mit tidligere ægteskab, hvor jeg havde sommerhus herude. Malene havde ingen tilknytning herud til, men vi har længe drømt om et sted, hvor vi kunne have heste, træne hunde, jeg kunne gå på jagt, og i det hele taget en fredelig plet i naturen, og så fandt vi det her på et tidspunkt, hvor det passede i livet,” fortæller Jacob Gulmann. 

Pendler med hang til naturen

Jacob Gulmann er generalsekretær hos Dansk Ride Forbund, og han pendler hver dag enten til kontoret i København eller til Fyn eller Jylland. Derudover har han også en konsulentvirksomhed, hvor han giver virksomhedsrådgivning. Malene Folmer Jensen er bl.a. uddannet hundemassør, har trænet hunde i mange år sammen med Jacob, og underviser i ridning både hjemme i eget ridehus, men også ude, hvor hun underviser i dressur. 

”Vi holder meget af naturen, og herude har vi fundet, hvad vi ønskede os. Fred og ro, og alle har taget godt imod os, ligesom vi har mange venner fra Nordsjælland, der kommer og besøger os,” fortæller Jacob Gulmann.  

”I begyndelsen sagde mange til mig, hvad i al verden jeg skulle herude, men når de så kommer på besøg, så forstår de godt, hvorfor vi er så glade for det. Her er dejligt, det er lige, hvad vi søgte, og selvfølgelig kan vi godt mærke forskel på sommer og vinter herude, hvad angår mængden af mennesker, men vi kan også godt lide det om vinteren, når der er færre mennesker, og alt er mere mørkt og stille,” supplerer Malene Folmer Jensen.

Rideundervisning inde og ude

Der bliver ikke opstaldning på samme måde, som Malene Folmer Jensen havde i Nordsjælland, hvor hun havde 30 heste stående. Men de vil gerne være med til at give hesteglade mennesker muligheden for også at kunne ride om vinteren i ridehus, uden at skulle køre langt for det. 

”Tanken er, at vi prøver at lave noget nyt herude. Vi skal ikke leve af det, men vil gerne give liv og muligheder herud til. Jeg kører ud og underviser, men tanken er også, at jeg kan undervise i ridehuset eller på ridebanen her. Og måske vi laver et par bokse mere, nu må vi se. Vi har allerede et par heste ståede udover vores egne tre. Men i hvert fald dressur undervisning på alle niveauer, og derudover skal grundridningen være i orden, og det er på hestenes præmisser. Man kommer længere med en gulerod, end med en pisk. Vi tænker også, at tilbyde hundetræning om vinteren i ridehuset, da det er ideelt til det også,” fortæller Malene Folmer Jensen.

Hvis man har lyst til at hente mere information, kan man gå ind på www.aamosegaarden.dkeller ringe og få en snak med Malene Folmer Jensen eller Jacob Gulmann om både hunde og heste.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0