AnnonceLuk annonce
Fotokonkurrence: ´Det kjære Danmark 2021´

05-03-2021

J.Th. Lundbye var betaget af naturen på Røsnæs ved hans føde- og barndomsby Kalundborg. Helles Klint var et af hans yndlingsmotiver. Foto: Axel Gadegaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lundbye Kunstfestival 2021 har udskrevet en landsdækkende fotokonkurrence med titlen ’Det kjære Danmark 2021’. Sidste frist for at aflevere billeder er den 31. maj. Fotokonkurrencen tager afsæt i guldalderens landskaber - i fri nutidig fortolkning.

Guldalderens kunstnere skabte et billede af Danmark og det danske landskab, som vi har kendt og dyrket lige siden. Guldaldermalernes univers er afsæt for fotokonkurrencen, "Det kjære Danmark 2021", udskrevet af Lundbye Kunstfestival i Kalundborg. Men trods udgangspunktet i guldalderens fortolkning af natur og landskaber, er der lagt op til en helt fri fotografisk tilgang til det 21. århundredes Danmark.

Natur og mennesker

Deltagerne kan frit vælge at lade natur og landskaber indgå i en symbiose med eller i konflikt med menneskeskabte elementer, fremgår det af konkurrencebetingelserne. Konkurrencens titel udspringer af guldalderkunstneren J.Th. Lundbyes allerførste dagbogsblad fra 1842, hvor han skriver: "Hvad jeg som Maler har sat som mit Livsmaal er: at male det kjære Danmark men med al den Simpelhed og Beskedenhed, som er saa characteristisk for det."

Konkurrenceperioden løber fra den 1. marts frem til 31. maj. Fotografierne bliver bedømt af en dommerkomité med landskabsfotograf Kirsten Klein, billedkunstner Maja Lisa Engelhardt, museumsinspektør Jesper Seidner Knudsen og konkurrencens koordinator Axel Gadegaard. Der er præmier til de tre bedste fotos, og cirka 50 vil blive udvalgt til en udstilling på Lerchenborg Slot ved Kalundborg 8. august til 12. september, som led i Lundbye Kunstfestival 2021.

Festivalen afvikles 3. juli til 12. september med over 50 arrangementer - udstillinger, koncerter, teater, foredrag guidede ture og afsløring af en bronzeskulptur af J.Th. Lundbye (1818-1848), som blev født i Kalundborg og bevarede en tæt tilknytning til byen og egnen i sit korte liv.

Konkurrencebetingelser og festivalprogram m.m. kan studeres på www.lundbyekunstfestival.dk.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0