AnnonceLuk annonce
Forureningskilde fundet

15-07-2019

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

For ti dage siden frarådede Kalundborg Kommune badning ved Ulstrup Strand ved campingpladsen, da badevandet muligvis var forurenet. Skiltet blev siden skiftet ud med et ’Badning Forbudt’ skilt. I dag har kommunen imidlertid fået de nyeste vandprøver, der viser, at badevandet ikke er forurenet. De har ligeledes fundet forureningskilden til den forurenede bæk, der løber ned i havet, og bibeholder ’Badning Forbudt’ skiltet, da de er i gang med at undersøge, hvor forurenet bækken er, og om det kan få konsekvenser for badevandet på sigt.

Siden forrige fredag har Kalundborg Kommune frarådet, at man bader ved Ulstrup Strand ved Røsnæs Naturcamping – Elverdam, idet en borger havde gjort kommunen opmærksom på lugtgener fra skovbækken, der har sit udløb ved Ulstrup Strand ved campingpladsen. Bækken er tydeligvis forurenet, og kilden er fundet og stoppet. Forureningen kommer fra Dyrehøj Vingaard, der har haft en fejl på deres rensningsanlæg. Kommunen bibeholder dog ’Badning Forbudt’ skiltet indtil, man har undersøgt i hvilken grad, bækken og mosen er forurenede, og hvorvidt det kan få en effekt på badevandet i området, hvis det fx begynder at regne.

”Vi har fået opsporet, hvor forureningskilden kommer fra, nemlig fra Dyrehøj Vingaard, der har haft en fejl på deres rensningsanlæg. De har samarbejdet fint med miljøfolkene henover weekenden, og forureningen er bragt til ende,” fortæller Mads Damkjær, der er kommunikationschef ved Kalundborg Kommune.

Opretholder alligevel badeforbud

Der er altså ingen grund til bekymring for de mennesker, der har badet i havet ved Ulstrup Strand i de sidste par uger, da de nyeste badevandsprøver fra mandag viser, at badevandet ikke er forurenet. Kalundborg Kommune opretholder dog badeforbuddet ved stranden indtil, at man har undersøgt nærmere, hvorvidt der er fare for, at den forurenede bæk vil forurene badevandet også. 

”Alle dem, der har badet derude skal således ikke være bekymrede for, at de har badet i en bakteriebalje, for det har de ikke. Ifølge vores miljøfolk ville man også kunne se spor, hvis der havde været en forurening, og det kan man ikke,” siger Mads Damkjær, og fortsætter:

”Vi opretholder dog skiltet med ’Badning Forbudt’, da vi ikke kan gøre noget før Dansk Miljørådgivning har vurderet, om der stadig er bakterier i mosen og i bækken, og hvor mange. Først når de har udtalt sig, kan vi vurdere, om man skal rense op eller ej, og om det kan have en konsekvens for badevandet i området,” slutter Mads Damkjær.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0