AnnonceLuk annonce
Fortjent pris for at våge over døende

30-09-2016

En meget rørt John Frausing Andersen modtog årets Frivilligprisen 2016. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen jens@tv-kalundborg.dk

Det var en meget rørt John Frausing Andersen, der fredag eftermiddag modtog Frivilligprisen i Kalundborg Kommune ved en festlig sammenkomst på Skolen på Herredsåsen. 

John Frausing Andersen, stifter af Vågekonerne i Kalundborg, blev årets modtager af Frivilligprisen 2016 i Kalundborg Kommune.

Hele 315 frivillige fra omkring 85 foreninger var mødt op til arrangementet på Skolen på Herredsåsen for at hylde årets prismodtager.

Borgmester Martin Damm (V) bød de mange fremmødte velkommen og sagde bl.a. i sin tale,

”Kalundborg Kommune ville jo gå i stå hvis ikke i var der, med den store indsats i yder”

Selve overrækkelsen af Frivilligprisen 2016 var lagt i hænderne på formanden for indstillingsudvalget, Peter Jacobsen (O), som i sin tale til prismodtageren sagde,

”Årets prismodtager er en rigtig ildsjæl der brænder for sit projekt. Ud over prismodtageren selv, så er der 25 frivillige i foreningen der alle gør en stor indsats, og virkeligt gør en forskel for de mennesker de kommer ud til. Når livet nærmer sig sin afslutning er Vågekonerne  klar, for deres mission er, at ingen skal dø alene. Vågekonerne træder til og er hos den døende og eventuelt pårørende som har brug for nærvær og en hånd at holde i når livet slutter”.

En meget rørt John Frausing Andersen, Bjerge Nordstrand, modtog diplom, blomster og 3000 kroner som følger med prisen.

Vågekonerne har siden 2008 siddet ved hele 347 døende borgere, et helt fantastisk stykke frivilligt arbejde som helt sikkert fortjener Frivilligprisen 2016.

Frivilligprisen er en anderkendelse som gives en gang om året til en ildsjæl inden for det frivillige sociale område. I år var der 12 velbegrundede indstillinger.

Arrangementet bød også på spsining og et foredrag af den folkekære skuespiller Søs Egelind.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0