AnnonceLuk annonce
Forsyningens største og vigtigste pumper udskiftes

13-10-2019

De fire nye pumper blev løftet ned gennem taget på pumpestationen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De fire største og vigtigste pumper hos Kalundborg Forsyning bliver nu udskiftet grundet alder. Fredag ankom de nye pumper som blev løftet ned gennem taget på pumpestationen.

Helt nede i bunden af pumpestationen på hjørnet af Dokhavnsvej og Sydhavnsvej i Kalundborg står fire store pumper, som pumper det rensede spillevand fra rensningsanlægget hos Kalundborg Forsyning, langt ud i jammerlandsbugten.

Pumperne er 26 år gamle og efter at den ene af pumperne er gået i stykker, har Kalundborg Forsyning besluttet at skifte dem alle fire.

De nye pumper ankom fredag, de vejer omkring 1500 kg. stykket, og for at få dem ned i bunden af pumpestationen måtte de hejses ned gemme taget.

De nye pumper er på ingen måde helt almindelige hyldevarer, de kan nemlig, når alle fire pumper kører samtidig, pumpe 1000 liter vand i sekundet.

”Af alle pumper hos Kalundborg Forsyning er de fire her de vigtigste og også de største, de sørger bl.a. for at Kalundborg ikke drukner når det er kraftigt regnvejr, de flytter hele 1000 liter vand i sekundet, og da vi bestilte dem måtte leverandøren da også lige have bekræftet at det var 1000 liter i sekundet og ikke i minuttet, at der var tale om,” fortæller maskinmester hos Kalundborg Forsyning, Jesper Skovgaard, som er ansvarlig for opgaven med at få de fire pumper skiftet.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0