AnnonceLuk annonce
Forsøgte at snyde kvinde

18-02-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Onsdag aften underrettede en 75-årig kvinde fra Sejerø politiet om, at hun om eftermiddagen var blevet ringet op af en fremmed mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder fra Skattestyrelsen. Årsagen til opringningen var, ifølge den fremmede mand, at den 75-årige havde nogle feriepenge til gode, hvilket han ville hjælpe hende med at få udbetalt. 

Den 75-årig fattede dog mistanke til manden og oplyste, at hun selv lige ville kontrollere dette, hvorefter hun afbrød telefonopkaldet. Den fremmede mand nåede således ikke at få nogen personlige oplysninger fra den 75-årige.

Politiet roser kvinden for at have været skeptisk over for disse uopfordrede telefonopkald fra fremmede, der under forskellige påskud forsøger at få lokket personlige oplysninger ud af de personer, der bliver ringet op. 

Uanset hvilken myndighed, der måtte kontakte en borger, vil medarbejderen ikke have behov for at få personlige oplysninger eller fx koder til NemID, betalingskort eller lignende. Politiets råd er, at afbryde telefonopkaldet, og selv ringe retur for at kontrollere telefonopkaldets rigtighed.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0