Forsøger at råbe lokalpolitikerne op med bamser

Nanna Jørgensen, Jeanette Wiberg Hansen og Christina H. Jensen fra Forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen Kalundborg er i fuld gang med at sætte bamser op, der hver repræsenterer et barn i kommunens institutioner. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag formiddag var Forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen Kalundborg i fuld gang med at sætte bamser op ved Kalundborg Rådhus for at gøre opmærksom på, at der fortsat kæmpes for flere hænder til institutionerne i Kalundborg Kommune.

Regeringen har lovet ‘minimumsnormeringer’ fra 2025, men forældrebevægelsen lader ikke politikerne hoppe over, hvor gærdet er lavest. De vil have flere hænder i daginstitutionerne nu ikke om fem år. Derfor laver de en bamsedemonstration for at ”råbe” politikerne op, da COVID-19 situationen spænder ben for en egentlig demonstration.

”Folk støtter op herude, og vi har da endnu ikke hørt, at det er en dårlig idé,” siger Nanna Jørgensen fra Forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen Kalundborg, og bliver suppleret af Jeanette Wiberg Hansen: ”Det er jo ikke kun for vores børn, men for samfundet, vi gør det her. Vi håber, at vores aktion kan rykke politikerne til at forstå, hvor vigtigt det her er.”

”Kalundborg Kommune er nederst i statistikken for normeringer, og man kan jo se, at det påvirker børnene nu, men også senere. Det hele hænger sammen, og er fundament godt fra begyndelsen, vil det præge hele vejen op,” slutter Christina H. Jensen

Hvorfor en demonstration med bamser?

Formen på demonstrationen lørdag formiddag er dog noget anderledes end sidste gang, Forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen Kalundborg lavede en demonstration. I stedet for, at folk støtter ved at møde fysisk op til demonstration, har bevægelsen og andre forældre over hele landet indsamlet bamser med en besked om halsen til politikerne. 

På onsdag, når der er 1. budgetmøde, stiller Forældrebevægelsen #hvorerderenvoksen Kalundborg op ved indgangen til rådhuset kl. 17 i håbet om, at også der vil lokalpolitikerne få øjnene op for, at der skal bedre normeringer til i kommunens institutioner.

”Ud over bamsedemonstrationen i dag, gør vi det igen på onsdag, hvor der er 1. budgetmøde. Efter demonstrationerne doneres bamserne til Mødrehjælpen,” fortæller Nanna Jørgensen.

Det er forskelligt, hvordan man støtter op fra kommune til kommune. I nogle kommuner laver man en aktion ved eget rådhus, og i andre ryger bamserne af sted til Københavns Rådhus, hvor der også er bamsedemonstration i dag. 

Del