AnnonceLuk annonce
Forslag fra Enhedslisten.

12-06-2018

Læserbrev:

Enhedslisten Kalundborg har stillet nedenstående forslag til det kommende Økonomiudvalgsmøde og Kommunalbestyrelsesmøde.

Med henvisning til initiativretten foreslår Enhedslisten Kalundborg at kommunalbestyrelsen bakker Hjørring kommune op i deres sagsanlæg mod staten.

På kommunalbestyrelsesmødet december 2017 stillede Enhedslisten forslag om en henvendelse til Økonomiministeriet. Henvendelse skulle indeholde et krav om at ministeriet betaler de 79,5 mio. kr. retur til Kalundborg kommune, som en regnefejl i ministeriet har forårsaget.

Regnefejlen skyldes, at højtuddannede nordmænd, svenskere og amerikanere, med job og bosted i hovedstadsområdet, i årevis fejlagtigt er blevet kategoriseret som uuddannede udlændinge. Hvilket har udløst støtte til København og flere andre hovedstadskommuner. Støttekronerne er kommet fra den kommunale udligningsordning. Og det er penge, som bl.a. Kalundborg kommune har måttet aflevere. For Kalundborg kommunes vedkommende skulle det ifølge Nordvestnyt dreje sig om 79,5 mio. kr. Forslaget blev ikke vedtaget, da sagen håndteres i andet regi, som der står i referatet fra kommunalbestyrelsesmødet.. 

Beregninger viser at København og syv andre kommuner med mange højtuddannede udlændinge, har fået uberettigede tilskud fra den kommunale udligningsordning på over 2,5 milliarder kroner siden 2007. 17 kommuner i Region Sjælland har heraf afleveret 1,1 milliard kroner.

Hjørring kommune har nu besluttet at stævne staten grundet regnefejlen. I den indgåede aftale med KL er der godt nok besluttet at kompensere de kommuner, der fremover får et mindre beløb, med tilsammen 2,2 milliarder kroner over to år. Men der er ikke nogen kompensation til de kommuner, der i perioden fra 2014 til 2018 har fået for lidt.

Økonomi- og Indenrigsministeriet blev i 2014 blev gjort opmærksom på, at manglende oplysninger om udlændinges uddannelse kostede hundredevis af millioner i provinsen.

Da Kalundborg kommune også har mistet mange millioner og sandsynligvis ikke får nogle af disse er det kun rimeligt, at vi bakker op om Hjørring kommunes sagsanlæg.

Niels Erik Danielsen, kommunalbestyrelsesmedlem, Enhedslisten Kalundborg.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0