Forskningens Døgn i Kalundborg

I anledning af Forskningens Døgn holdte Luca Vezzaro, lektor ved DTU Miljø, foredrag om, hvordan der arbejdes på at gøre spildevandshåndtering smartere med ny teknologi. 250 elever fra Skolen På Herredsåsen deltog torsdag formiddag. Privatfoto. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Torsdag blev det første af fire arrangementer afholdt i forbindelse med Forskningens Døgn. Eleverne på Skolen På Herredsåsen fik forklaret lidt om, hvordan der arbejdes på at gøre spildevandshåndtering smartere med ny teknologi.

Der blev afholdt et arrangement på Skolen På Herredsåsen torsdag i anledning af Forskningens Døgn, og igen fredag blev der afholdt yderligere tre arrangementer på Professionshøjskolen Absalon og Kalundborg Gymnasium, Allikelund Gymnasium og i Erhvervsrådets lokaler i Bredgade i Kalundborg. Alle fire arrangementer er iværksat af Knowledge Hub Zealand

 

Ved første arrangement deltog 250 elever fra Skolen På Herredsåsen. De oplevede torsdag formiddag Luca Vezzaro, lektor ved DTU Miljø, forklare hvordan der arbejdes på at gøre spildevandshåndtering smartere med ny teknologi.

De tre andre arrangementer, der blev afholdt fredag omhandlede Kokain, og hvordan det er en kemisk form for hjernevask, som lektor Claus Juul Løland fra Københavns Universitet fortalte om på Allikelund Gymnasium i Kalundborg. Ydermere var der foredrag om Ledelse, og om hvordan man gør sin ledelsesudvikling endnu mere praksisrettet, hvilket Erhvers ph.d. Maibrith Kempka Jensen fra CBS fortalte om hos Erhvervsrådet i Kalundborg. Endelig var der foredrag om vedvarende energi og vores energibehov, som seniorforsker Gregor Giebel fra DTU stod for på Professionshøjskolen Absalon og Kalundborg Gymnasium.

Del