AnnonceLuk annonce
Fornem pris til Kalundborg Kunstforening

22-09-2020

Af Jens Nielsen

Kondensatprisen 2020 på 40.000 kroner, blev tildelt Kalundborg Kunstforening tirsdag eftermiddag på Bispegården i Kalundborg.

Equinor Refining Denmark i Kalundborg uddeler hvert år Kondensatprisen, som er på 40.000 kr., i år havde priskomiteen fundet frem til, at det var Kalundborg Kunstforening der skulle modtage den fornemme pris, som i øvrigt blev uddelt for 25. gang.

Prisoverrækkelsen plejer at finde sted hos Equinor Refining, men grundet coronasituationen var begivenheden flyttet til Bispegården, hvor Kalundborg Kunstforening afholder deres udstillinger, og kun for ganske få deltagere.

”Kunstforeningen er blevet ambitiøse på et rimeligt højt niveau, og det skal i have tak for. Det faglige niveau er steget på jeres udstillinger og hele den store Lundbyefestival i 2018 var helt eminent, hvor i fik sat Kalundborg på det kunstneriske landkort,” sagde borgmester Martin Damm, der er formand for priskomiteen, i sin tale

Kondensatprisen blev overrakt til formand for Kalundborg Kunstforening Peer Lysemose, af Charlotte Balslev, der er kommunikations- og administrationschef hos Equinor Refining Denmark.

”Det er med stor ydmyghed og taknemmelighed at vi modtager denne æresbevisning. Vi er en forening i stor udvikling, vi har vel nok det største medlemstal i sammenlignelige kunstforeninger, vi synes selv vi har været særdeles aktive og synlige de seneste år, både med de kunstnere vi trækker til Bispegården og de aktiviteter vi arrangerer for vores medlemmer, og så har Lundbye festivallen været en øjenåbner for mange om, at der fantes en aktiv kunstforening her i byen,” sagde formand Peer Lysemose i sin takketale.

Uddelt for 25. gang

Kondensatprisen blev indstiftet af Statoil Raffinaderiet, nu Equinor Refining Denmark, i forbindelse med indvielsen af Kondensat raffinaderiet i 1995 og det var således 25. gang prisen blev uddelt.

Kondensatprisen uddeles til en person eller klub, der gennem sit virke på særlig vis har fremmet kulturelle formål herunder også idræts- og ungdomsaktiviteter i lokalområdet eller en person eller klub, der gennem kunst eller idræt har præsteret særlige resultater.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0