AnnonceLuk annonce
Fornem pris til Grete Balle

29-10-2016

Rigtigt mange var mødt op på Bispegården til fernisering og prisoverrækelse. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Grete Balle, nationalt og internationalt anerkendt billedkunstner, bosat i Kalundborg, modtog lørdag eftermiddag Kulturpris Kalundborg 2016, på Bispegården.

En enig jury har besluttet at tildele Kulturpris Kalundborg 2016 til den nationalt og internationalt anerkendte billedkunstner, Grete Balle, Begrundelsen for juryens valg er:

"Grete Balle har gennem et langt og aktivt kunstnerisk virke medvirket til at sætte Kalundborg på det kulturelle verdenskort. Hun har med sin kunst løftet det professionelle kunstneriske og kulturelle niveau mærkbart".

Det er første gang, prisen uddeles - en pris, som er indstiftet i et samarbejde mellem Kulturelt Samråd i Kalundborg og Kalundborg Kommune. Prisjuryen består af medlemmer af KultureltSamråd samt repræsentanter for Kalundborg Kommune, Kultur- og Fritid. Med prisen følger et beløb på kr. 10.000,- samt et symbolsk bevis på anerkendelsen.

Prisuddelingen skete i forbindelse med ferniseringen af "Grete Balles 90-års fødselsdagsudstilling", som er arrangeret af Kalundborg Kunstforening og Grete Balle på Bispegården, Adelgade i Kalundborg, hvor rigtigt mange var mødt op for at opleve de ca. 75 af Grete Balles kunstværker, som er udstillet.

"Det har ikke været svært at nå frem til, at Grete Balle er en de mest oplagte kandidater til at modtage den første kulturpris. Grete Balle opfylder alle kriterier - og mere til. Samtidig er hun med sine nu 90 år i fortsat kunstnerisk aktivitet og på et højt niveau. Hendes navn er kendt og anerkendt langt ud over kommunens, regionens og landets grænser, mens hun aldrig har glemt sine rødder i Kalundborg. Hun bærer årtiers og generationers kunstarv, og hun formidler den gennem sine værker og tanker til glæde for alle, der vil se og lytte. Grete Balle er således en af de bedste ambassadører for kunst- og kulturlivet i Kalundborg, og det vil vi gerne anerkende og hylde hende for," sagde formanden for Kulturelt Samråd i Kalundborg, Per-Henrik Goosmann i sin tale til Grete Balle.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Kalundborg, Ole Glahn, som er medlem af prisjuryen siger i forbindelse med valget af Grete Balle:

"Da prisen blev indstiftet, havde vi hele tiden for øje, at den skal tildeles ud fra kriterier som høj kunstnerisk kvalitet, stærkt kulturelt engagement, og at prismodtageren er en respekteret ambassadør for Kalundborg. Vi ved, at vi med valget at Grete Balle har lagt et meget højt niveau for denne pris, men hvis ikke Grete Balle skal være den første modtager og være med til at sætte standarden, så ved jeg ikke, hvem det skal være, når vi netop ønsker, at prisen skal være med at gøre verden omkring os opmærksom på, at Kalundborg rummer masser af kunst og kultur”

Det symbolske bevis på anerkendelsen er udformet af grafikeren og kunstneren Michael Reinhardt fra Havnsø. Det er en billedramme, som er sat sammen af mange små rammeprofiler i flere farver men uden andet indhold end en mindre inskription.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0