AnnonceLuk annonce
Forkert skiltning kan føre til ulykke

17-11-2020

Færdselstavlen på Holbækvej ved Tømmerup Kirke er misvisende, da skiltet, der er eftermonteret med max højde på 4.0 meter, er placeret forkert. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Færdselskiltet inden rundkørsel på Holbækvej i Kalundborg er ikke korrekt, og kan i værste fald føre til ulykker for lastbiler, der måler mere end 4 meter i højden.

Den 1. januar 2020 blev den tilladte totalhøjde ændret fra 4,0 til 4,10 meter for busser og lastbiler og dertilhørende påhængsvogne. I den forbindelse er der i løbet af året dukket flere skilte op i landskabet, der netop skal advare om, at en bro er lavere end 4.10 meter. Men hvis skiltet viser, at broen ligger på den forkerte vej, hjælper det sjældent.

Når man kommer kørende ad Holbækvej mod Kalundborg, og når rundkørslen ved Tømmerup, har man to valmuligheder. Man kan enten køre videre ad Holbækvej mod centrum eller tage nr. to afkørsel i rundkørslen ad Hovvejen mod bl.a. Novo. Skiltet inden rundkørslen viser dog, at der er en bro under 4.0 mod centrum, og derfor vil lastbilchauffører, der ikke er kendt i området, vælge at køre ad Hovvejen i stedet for ad Holbækvej, hvor de faktisk kan komme igennem, da der, modsat af, hvad der står på skiltet, ingen bro er her. Der står dog et skilt på Hovvejen efter rundkørslen, hvorpå der står, at der kommer en bro under 4.0 meter, men overser man det skilt, fordi man lige har set skiltet inden rundkørslen, hvorpå, der står, at der ingen bro er den vej, kan det i værste fald lede til en trafikulykke og i bedste fald, at lastbilchaufføren skal vende en meget stor lastvogn på vejen inden broen.

Ligeledes er der slet ingen skiltning, når man kommer fra modsatte side, altså Novo siden. Dvs. her ved man altså heller ikke, at der kommer en bro, der er under 4.0 meter, hvis man ikke er kendt i området.

Ingen respons fra Vejdirektorat

Mange lægger ikke mærke til, at skiltningen er forkert og tænker ligeledes heller ikke over, at det kan føre til trafikulykker, men flere lastbilchauffører i området har undret sig, og har derfor henvendt sig til Vejdirektoratet og ligeledes kommunen, men har intet hørt. En af dem er Lars Enøe, der er lastbilchauffør og bor på Røsnæs. Han har skrevet en mail til Vejdirektoratet den 24. oktober, men har endnu intet hørt trods vigtigheden af indholdet i hans mail. Ligeledes har han henvendt sig til Teknisk Forvaltning på Kalundborg Kommune for at høre, om de kan gøre noget. Her har han heller ikke fået svar fra. Dog er det ikke kommunens ansvar at sørge for, at skiltningen er korrekt. Det sorterer under Vejdirektoratet.

”Jeg har skrevet både til Vejdirektoratet og til Teknisk Forvaltning under Kalundborg Kommune den 24. oktober, men stadig intet hørt fra nogle af dem. Jeg må da indrømme, at det bekymrer mig, for lige pludselig sker der en ulykke pga. den forkerte skiltning,” siger Lars Enøe, og fortsætter: ”Man bliver dybt bekymret over, at myndighederne er så langsomme om at reagere på den slags henvendelser.”

Hos Vejdirektoratet kan man godt se, at skiltningen ikke er god nok, og de vil derfor nu kigge på sagen. 

”Vi har kigget på det, og det ser ud som om, at der er noget, der skal justeres ved det skilt, så det bliver mere præcist for trafikken. Derudover kan det også se ud som om, at der mangler information fra Slagelsesiden af, og det kigger vi selvfølgelig også på,” siger Maria Meiner, der er afdelingsleder ved Vejdirektoratet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0