AnnonceLuk annonce
Forening: Nej til motorvej

03-09-2018

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En gruppe mennesker har nu mobiliseret sig, og vil nu stifte en forening, fordi de er imod en motorvej gennem Røsnæs.

Den 16. september kl. 14-16 mødes arbejdsgruppen under navnet "Nej til motorvej gennem Røsnæs" i Aktivitetshuset på Røsnæs Havn, idet de afholder stiftende generalforsamling i deres nye forening, der altså er imod en evt. motorvej, der går henover Røsnæs.

”Regeringen ønsker at fremme planlægningen af en motorvejsforbindelse over Kattegat med linjeføring fra Hou i Østjylland over Samsø til Sjælland med landing på Røsnæs halvøen, hvor der ifølge de foreløbige skitser skal være en motorvej på langs til Kalundborg. En motorvej, der vil flække den naturskønne halvø på langs, og ødelægge lokalt liv og natur ifølge de lokale beboere, sommerhusejere og meningsdannere,”skriver en gruppe af menneskerne bag den nye forening i en pressemeddelelse. 

Endvidere skriver de, at de har taget initiativet til at stifte en forening, som kan tage debatten om det påtænkte motorvejsprojekt op med de ansvarlige politikere og det lokale erhvervsliv. 

"Røsnæs er en meget smal landtange, og vi mener ikke, Røsnæs kan bære en motorvej på langs. Der er i forvejen gennem de sidste 10 år pågået et stort arbejde for at udvikle Røsnæs rekreativt, historisk og kulturelt. Dette vil blive fuldstændigt smadret af en motorvej, der pløjer sig ned mellem vores istidsminder, gravhøje og utallige fredede naturperler. Det er initiativtagernes håb, at rigtigt mange vil møde op og/eller støtte foreningen fremover,”skriver de.

Endvidere skriver de, at det haster med protesterne, da trafikminister Ole Birk Olesen (LA) vil afsætte 60 mio. kr. til en forundersøgelse af en Kattegatforbindelse allerede på finansloven for 2019.

Man kan melde sig til fremtidig info om arbejdet på bphcharlotte@gmail.comDer vil dog snarest blive oprettet en hjemmeside. For yderligere info om arrangementet og foreningen: Anders Jørn Jensen a.joern.jensen@gmail.com

’NEJ til motorvej gennem Røsnæs’ har også en Facebook gruppe med 2.225 medlemmer.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0