AnnonceLuk annonce
Foredrag om Sten Steensen Blicher.

10-10-2018

kontakt@tv-kalundborg.dk

Kom med ud på den jyske hede, når Svebølle frivillige biblioteksgruppe tager os ud på en rejse gennem Sten Steensen Blichers liv og forfatterskab. 

De har nemlig inviteret foredragsholdere Niels Villefrance Andersen til at fortælle om Steen Steensen Blicher torsdag d. 1. november kl. 19. på Svebølle Kvik Bibliotek.

Man skal helt ud i lyngbakkerne på den jyske hede omkring år 1830, på Steen Steensen Blichers tid, hvor man kunne gå i lyng fra Viborg til Vesterhavet! Foredragsholder Niels Villefrance Andersen fortæller om Blichers liv, udvalgte værker og ikke mindst om heden omkring Viborg, som på Blichers tid var præget af overtro og rejsende tatere og kæltringer. Undervejs vises stemningsfulde billeder på storskærmen. 

Blicher var utilpasset, og han forsømte familien og undervisningen i Randers. Men hvis ikke han var smuttet fra pligterne, havde vi nok ikke fået de fantastiske noveller og vidnesbyrd fra den jyske Alhede. Han var nyskabende og førte emner til debat. Hans pen var ublid. Digterpræsten gik sine egne veje. Det blev til lange melankolske vandreture på den jyske hede. Her mødte han "det rejsende folk", tatere og kæltringer. Måske kunne de mærke, at Blicher anerkendte dem? Han ønskede at møde jævne mennesker og fortælle deres historie, hvilket blev til stor litteratur. 

Biblioteket har sørget for en udstilling af Blichers bøger, og man kan ligeledes låne bøger denne aften. Billetter købes til via kalundborgbib.dk eller ved personlig fremmøde på et af Kalundborg Kommunes Biblioteker. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0