AnnonceLuk annonce
Foredrag med prisvindende forfatter og historiker 

06-12-2020

Forfatter og historiker Birgitte Possing holder foredrag i Kalundborg Hallerne. 

kontakt@tv-kalundborg.dk

Få et helt nyt blik på den verden, der omgiver dig som kvinde. Generationer af kvinder har mødt en strukturel modstand på at få magt og indflydelse i det offentlige liv.

Forfatteren og historikeren Birgitte Possing har skrevet den anmelderroste bog ’Argumenter imod Kvinder’. Possing har et imponerende historisk overblik. Det bruger hun til at kaste lys over 170 års ulige vilkår for kvinders muligheder i det offentlige liv. Hun dokumenterer en håndfast tradition for at nedgøre kvinder. Det sker i det politiske liv, i erhvervslivet, i den videnskabelige verden, i sporten, i kirken eller på den kulturelle scene. Bogen viser, hvordan kvinder uanset kompetence- og erfaringsniveau igen og igen bliver reduceret til mødre, bliver bedømt på deres påklædning, udseende eller erotiske udstråling. Birgitte Possing er i øvrigt modtager af den prestigefyldte Holbergpris 2020 på 75.000 kr.

Gennem det danske demokratis historie præsenterer forfatteren en perlerække af historier. Historier, hvor kompetente kvinder bebrejdes for at være forkerte og gøre enten for lidt eller for meget. Mandens fejl er hans egen, kvindens fejl er kønnets. Birgitte Possing lægger argumenterne for og imod kvinders rettigheder ind i små og større fortællinger om den tid, hvori de blev fremsat, og viser således den atmosfære, de blev til i, og den magtfulde magi, de havde og stadigt har.

Foredraget finder sted mandag den 11. januar kl. 19 -21 i Kalundborg Hallen, lokale 4. Man kan melde sig gratis ind i Biblioteksklubben via siden: www.kalundborgbib.dk/klub og få eksklusive rabatter, oplevelser og komme med på forskellige busture rundt om i landet. Billetter til foredraget købes via www.kalundborgbib.dk

Kalundborg Bibliotek følger Kulturministeriets retningslinjer for afholdelse af arrangementer under COVID-19.Læs retningslinjer for deltagelse i arrangementer på bibliotekets hjemmeside her: www.kalundborgbib.dk/covid-19


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0