AnnonceLuk annonce
Foredrag med populær blogger

14-02-2018

Gå ikke glip af forårets litteraturforedrag: YA hvorfor er det så godt? med en af landets mest aktive YA-bloggere og -anmeldere lige nu, Eva Lucia. Du kan høre hende fortælle om YA-genren og give sine bedste anbefalinger torsdag d. 1. marts kl. 17-18 på Kalundborg Bibliotek.

YA, eller young adult er en genre, der eksploderer i popularitet og anerkendelse i disse år, og blogger og foredragsholder Eva Lucia er ekspert på området. Hun rejser landet tyndt og fortæller begejstret og vidende om genren, som mange elsker, og ligeså mange måske ikke er helt bekendte med. YA er på alles læber, der er adskillige Facebook-grupper og blogs dedikeret til genren, og dens mest anerkendte forfattere er rigt repræsenterede på bogmesser og litteraturfestivaler landet over. Og det er der en grund til. Hvis du ikke er hoppet med på YA-bølgen, er foredraget med Eva Lucia d. 1. marts et rigtig godt sted at starte!

YA?! Øøhhh…

Er du til gode historier, essentielle emner og tonesættende litterære stemmer? Så er YA-litteraturen sandsynligvis noget for dig. "YA" er en forkortelse for young adult, den engelske betegnelse for såkaldt ungdomslitteratur — som dog langtfra kun er for unge. Tværtimod nydes bøgerne i høj grad af granvoksne læsere, og nye udgivelser tages seriøst på linje med andre "voksne" bøger, er med til at sætte dagsordenen for vigtige emner i samfundet, og skildrer en ungdomskultur, der har indflydelse på os alle.

Nye læsere kan begynde her — erfarne læsere bliver klogere!

Er du blevet nysgerrig? Så er du ikke den eneste, og her træder Eva Lucia, blogger, cand. mag. i engelsk og litteraturvidenskab og foredragsholder, ind på scenen. Siden 2015 har hun blogget og givet sit besyv med, når det kommer til alle de nye YA-udgivelser, der rammer danske boghandlere og biblioteker. Den unge litteraturkritiker ved, hvad hun taler om, og med en cand. mag. i engelsk og litteraturvidenskab er hun godt klædt på til at forstå og berette om de litterære tendenser. Frem for alt er hun bare selv en lidenskabelig bogorm og dyrker af alt fra Harry Potter til Nicola Yoon. Nu rejser hun også rundt omkring i landet og deler sin begejstring for litteraturen. Her holder hun foredrag om YA, ungdomskultur eller interviewer forfattere.

Når hun gæster Kalundborg Bibliotek vil hun fortælle om genren, hvorfor vi elsker den sådan — og ikke mindst: hvilke bøger, man ikke må gå glip af. Nye læsere kan begynde her, erfarne læsere bliver klogere og får en glimrende samtalepartner om vores fælles passion for de gode bøger. Eva Lucia fortæller og indleder en snak om de bøger, der bliver læst derude netop nu, og det hele foregår selvfølgelig omgivet af bibliotekets YA- og fantasy-bøger. Der vil også være lidt snacks og godt at drikke.

Foredraget "YA — hvorfor er det så godt?" finder sted torsdag d. 1. marts kl. 17.00-18.00 på Kalundborg Bibliotek. Arrangementet er ganske gratis, men kræver billetbestilling via bibliotekets hjemmeside kalundborgbib.dk/Det sker.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0