AnnonceLuk annonce
Foredrag med lokal kunstner Ole Lejbach

12-05-2019

I anledning af udstillingen på Bispegården af maleren og grafikeren Ole Lejbach, afholdes foredrag med selve kunstneren, som er født og opvokset i Kalundborg.

Ole Lejbach vil fortælle om sit virke som kunstner, og man har hermed en enestående chance for at møde en "lokal" kunstner og høre om hans arbejde. Foredraget holdes i Bispegården den 21. maj kl. 19.00.

”I 2015 blæste kunstneren Ole Lejbach og forfatteren Jens Blendstrup både kunst- som litteraturkritikerne omkuld med deres store gesamtkunstwerk Egeekspeditioner, der kombinerede kulturhistorie, biologi, billedkunst og litteratur i en populær udstillingsrække og en bestseller af en bog.


I 2018 lavede de Den Fynske Kulturarvsekspedition på opfordring og belæg fra Kulturarv Fyn, Kulturregion Fyn og Albanifonden.
I 2021 kommer det helt store værk Genfærd – atlas over dem, der var her før os.

Armeret med billedkunstnerens redskaber og forfatterens rødglødende tastatur pustes liv i menneskelige eksistenser fundet frem fra arkivernes støvede kringelkroge. Du vil finde massemordere og listetyve, fordrukne matroner og tandløse kællinger, veteraner og fredsforstyrrere, grosserere og fattigfolk, skøger og missionærer, stille liv og vilde liv. Udstilling, bog, podcast og film.”
 
Ole Lejbach vil fortælle om, hvordan det er at arbejde med så store projekter, om samarbejdet med Jens Blendstrup. Om stædighed og at bevare troen trods modgang. Om hans tegnemetode og hans virke gennem tre år som lærer i projektet ”Kultur på recept” i Silkeborg, rettet mod mennesker, der har det svært i livet med depression, stress etc.

Billetter via dette link:

https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=epfi0i5mx1
 Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0