AnnonceLuk annonce
Foredrag med kendt havemand 

14-08-2020

Torsdag den 10. september er der foredrag med Claus Dalby om Cottagehaver I Reerslev Forsamlings- og Kulturhus.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den kendte forfatter og havemand, Claus Dalby, kommer til Reerslev Forsamlingshus og deler ud af sin store viden og erfaring om haver. Han udgangspunkt i sin seneste bog, der udkom i marts 2020: "Cottagehaver og dem, der ligner". 

Foredraget skulle oprindelig havde været afholdt i foråret, men pga. COVID-19 måtte det aflyses. Claus Dalby har skrevet en del havebøger, og optrådt mange gange i TV og ved diverse events, bl.a. CPH-Garden i 2017. Mange kender Claus Dalby og hans skønne have i Risskov, hvor han igennem mange år har dyrket sine mange roser, stauder, løg, takshække m.m. Ligesom han dyrker en masse sommerblomster - Dahlia og stauder i krukker. I dag har Claus Dalby hele tre væksthuse, hvor han bl.a. fremdyrker mange sommerblomster fra frø, han planter ud i sine krukker, men også ud i haven til fyld blandt havens andre gevækster. 

 

Gennem flere år har Claus Dalby besøgt og fotograferet cottagehaver ikke blot i Europa, men også i USA. Cottagestilen, der har sit udspring i England, stammer fra sidste halvdel af 1800-tallet og var især i begyndelsen tilpasset ejere af mindre huse. Det var en enkel, men langt fra ukunstnerisk – haveform, hvor sparsommelighed og selvforsyning var beundrede dyder. Haver fyldt med vilde blomster og driftssikre stauder, samt bærbuske og andre spiselige planter i en frodig symbiose med rustikke hegn, pergolaer, havemøbler og små huse. 

Foredraget finder sted torsdag den 10. september kl. 19 i Reerslev Forsamlings- og Kulturhus. Billetter købes via www.kalundborgbib.dk eller via telefon 60 72 54 19.
Der er begrænsede pladser. Arrangementet er en del af Projekt Liv I Forsamlingshusene. Se flere arrangementer fra projektet på www.kalundborglif.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0