AnnonceLuk annonce
Foredrag med Merete Pryds Helle

10-10-2019

Torsdag den 24. oktober er der foredrag i Kalundborghallerne med forfatter Merete Pryds Helle.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I 2016 udkom Merete Pryds Helles roman ”Folkets skønhed", der blev forfatterens gennembrud til en bredere læserskare. Merete Pryds Helle kommer nu en tur til Kalundborg for at holde foredrag i Kalundborghallerne.

Merete Pryds Helle inviterer publikum med bag kulissen, hvor hun fortæller om skriveprocessen og baggrunden for romanen, der tager afsæt i Merete Pryds Helles eget liv.  

Merete Pryds Helle roman er en socialrealistisk slægtsroman om livet i en fattig landsby på Langeland i 30’erne og under krigen. Vold og misbrug er dagligdag, mens børneflokken vokser. Hovedpersonen er datteren Marie, som flytter til København og gennem sit ægteskab kravler op ad den sociale rangstige, men aldrig river sig helt fri af sit ophav og sin familie. I ”Vi kunne alt” fra 2018 fortsætter Merete Pryds Helle fortællingen om Marie, men i denne roman er pigen Marie blevet en voksen biperson i Fru Pryds og nabo til pigen Merle, der har en veninde, der hedder Merete.

”Romanen er et medrivende og præcist tidsbillede af den sorgmuntre optimisme, der prægede de tidlige 70’ere. Pryds Helles fortælling minder os om, at selvom man har fået råd til både parcelhus og familiebil, er det ikke sikkert, man kan alt. Livet i de nye forstæder og forventningerne til børnene resulterer i helt andre udfordringer for bogens hovedpersoner,”fortæller Anette Barbara Skov, der er kulturformidler ved Kalundborg Biblioteker.

Foredraget foregår torsdag den 24. oktober kl. 19 - 21 i mødelokale 4 i Kalundborghallerne. Indgang D fra Torvet. Billetter kan købes på bibliotekerne eller på bibliotekernes hjemmeside. I pausen er der salg af kage og kaffe.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0