AnnonceLuk annonce
Fordommenes parkeringsplads

30-11-2016

Christina Emmy Lind befinder sig rigtigt godt i Sct. Olaiparken. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Flere brande inden for en uge har igen sat Sct. Olaiparken i Kalundborg på landkortet, men hverdagen er normalt stille og rolig, kvarteret er ramt af fordomme, mener en beboer.

Fire gange på en uge har brandvæsen og politi været i Sct. Olaiparken på Klosterparkvej til kælderbrand og brand i en opgang, det har gjort flere beboere utrygge og igen fået sat området på landkortet, men normalt er der fredeligt og roligt i området, oplyser Richard Poulsen, formand for Kalundborg Almennyttige Boligselskab, som står bag Sct. Olaiparken, og han bakkes nu op af en beboer i en af de 11 boligblokke som udgør Sct. Olaiparken.

”Sct. Olaiparken er virkeligt blevet fordommenes parkeringsplads, det er her alle fremmedarbejderne bor, det er her alle kontanthjælpsmodtagerne, enlige mødre og alkoholikere bor, men der er faktisk folk her som går på arbejde hver dag og tjener penge”, fortæller Christina Emmy Lind, der bor på 2. sal sammen med sin 6-årige søn, og læser på universitetet.

Christina Emmy Lind har de sidste fem år boet i Kalundborg, deraf godt et år i Sct. Olaiparken, og det er hun rigtigt glad for.

”Jeg havde jo hørt alle de skræklige historier inden jeg flyttede ind, et frygteligt sted, det er så farligt, men jeg er blevet så glad for at bo her, jeg kommer fra Nørrebro, Blågårdsgade kvarteret og Mjølnerparken, der kan du tale om farlige kvarterer”, siger Christina, og fortsætter, ”rigtigt mange af dem som ikke bor her og ikke har deres daglige gang her, de puster tingene helt vildt op, der sidder nogle borgere derude som trænger til at få en rundvisning, og få at vide at det altså ikke er så slemt, området er en slags mini København, men på den fede måde, jeg er ikke bange for at gå igennem området, jeg føler ikke at det er utrygt at komme hjem om aftenen, det er jo en multikulturel mini by med storbys atmosfære midt i det der Morten Korch idyl som man møder andre steder i byen.

Beboerne er i morgen torsdag indkaldt til møde hvor der skal informeres om de mange brande og hvad der bliver gjort for at stoppe dem og oprette trygheden igen.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0