AnnonceLuk annonce
Forældreoprør: Demonstration næste lørdag

29-03-2019

Maria Neslo Christiansen er med i styregruppen i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

’Der skal gøres noget NU!’ Sådan lyder det i et forældreopråb, der spreder sig som en steppebrand på de sociale medier. Lørdag den 6. april går forældre på gaden i omkring 50 byer landet over for at kræve bedre normeringer i daginstitutionerne. I Kalundborg starter demonstrationen kl. 13 på Solskinspladsen.

DR2-dokumentaren ’Hvem passer vores børn’ og Folketingets nedstemning af forslaget om at drøfte minimumsnormeringer får nu forældre til at demonstrere over hele landet. Det er ganske almindelige forældre uden en organisation i ryggen, der har taget initiativet, og det har givet voldsom aktivitet på en lang række nyoprettede lokale Facebook-grupper. Flere kommer hele tiden til, og nu forberedes en landsdækkende aktionsdag den 6. april.

I Kalundborg er der også godt gang i arbejdet med at arrangere en demonstration, som kommer til at foregå lørdag d. 6. april kl. 13 på Solskinspladsen i Kalundborg.

Det er Maria Neslo Christiansen, Kalundborg, der selv er mor til to og uddannet pædagog, som sammen med Nanna Jørgensen, Jeanette Hansen og Christina Jensen, udgør den lokale styregruppe.

”Pædagogerne har i flere år kæmpet for bedre arbejdsforhold, og nu må forældrene op fra sofaen og få skyklapperne af, for at støtte op, der har alt for længe manglet opbakning fra forældrene, men udsendelsen på DR2, ’Hvem passer vores børn’, har i den grad fået sat fokus på problemet med for dårlige normeringer i institutionerne,” siger Maria Neslo Christiansen, og fortsætter,

”Når man som forældre afleverer sit barn i en institution, skal man have ro i maven, men sådan er det på ingen måde i dag.”

Stor opbakning

Lokalt har styregruppen bag demonstrationen næste lørdag, oplevet stor opbakning. Flere firmaer støtter med bl.a. en hoppeborg til børnene, der er kaffe og boller samt frisk frugt til dem som møder op på Solskinspladsen. Andre firmaer har tilbudt at printe de mange flyers og plakater.

Endvidere indeholder det foreløbige program en oplæg fra en børnepsykolog og der bliver også fællessang.

Lige nu arbejder styregruppen med at få delt plakater og flyers ud til alle forældre i hele kommunen, så opbakningen til aktionen kan blive så stor som muligt.

Der kan følges med på facebookgruppen 'Demonstration for minimumsnormeringer i Kalundborg' samt på hjemmesiden hvorerderenvoksen.dkKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0