AnnonceLuk annonce
Folketingspolitikere er begejstret over nu uddannelse

26-11-2019

De to lokalvalgte folketingsmedlemmer, Jacob Jensen (V) og Rasmus Horn Langhoff (A) har begge arbejdet målrettet på, at få maskinmesteruddannelse til Kalundborg. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Der var stor begejstring på Christiansborg efter meldingen kom tirsdag morgen fra Uddannelses- og Forskningsministeren, om at maskinmesteruddannelsen i Kalundborg bliver til virkelighed.

De to lokalvalgte folketingsmedlemmer, Rasmus Horn Langhoff (A) og Jacob Jensen (V) har begge arbejdet målrettet på, at dette skulle blive til virkelighed. De nåede at stikke hovederne sammen lige efter offentliggørelsen og fejre den nye vigtige uddannelse til Kalundborg.

Jeg er så glad for, at det lykkedes. Jeg er stolt over, at maskinmesterskolen i København tror så meget på Kalundborg,” siger Rasmus Horn Langhoff.

Efter planen rykker maskinmesterskolen ind i kommunens lokaler i Kathøj Svallerup Skole på Stejlhøj, som de vil leje. Kathøj Svallerup Skole fungerer i dag som specialskole, men bliver til den tid rømmet.

Dermed bliver den nye uddannelse en del af det kommende Kalundborg Campus og biotekbyen.

Det første hold på maskinmesteruddannelsen starter op i august 2021. De forventer at kunne optage mellem 25 og 30 studerende om året.  

I det seneste par år har Kalundborg fået biotekingeniøruddannelsen, bioanalytikeruddannelsen, elektrikeruddannelsen, SOSU-uddannelsen og maskiningeniøruddannelsen til kommunen, og nu kommer uddannelsen til maskinmester også.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0