AnnonceLuk annonce




Læreruddannelse til Vestsjælland.

24-10-2018

Læserbrev: Læreruddannelse til Vestsjælland

Lærermanglen i de vestsjællandske kommuner er så alvorlig, at den eneste løsning er, at oprettet en ny læreruddannelse i Vestsjælland. 

Da jeg som barn voksede op i Vestsjælland, havde vi hele to læreruddannelser. En i Holbæk og en i Haslev. I dag har vi ingen. Og resultatet taler sit eget tydelige sprog: Vi er i alvorlig mangel på uddannede lærere i de vestsjællandske kommuner.

Vi har brug for flere lærere, men der er også andre faggrupper, hvor vi i dag savner et godt lokalt uddannelsestilbud i regionen – eksempelvis IT-ingeniører, maskinmestre og meget mere. Derfor efterlyser jeg nu input og gode idéer til, hvordan vi får de uddannelser, som vi har behov for – og hvordan vi sikrer, at uddannelsesinstitutionerne har de rette økonomiske forudsætninger for at starte de nye uddannelsestilbud op.

Der er flere oplagte steder, man kan placere en ny læreruddannelse. Det kan fx være i Slagelse eller Holbæk. Det handler til syvende og sidst om, hvordan man både kan sikre den bedste geografiske spredning i region Sjælland, og samtidig sikre et tilstrækkeligt højt fagligt niveau. Det afgørende er, at Vestsjælland i fremtiden kan få uddannet de lærere, der er behov for.

Rasmus Horn Langhoff
Formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, Socialdemokratisk folketingsmedlem



Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0