AnnonceLuk annonce
Folkeskolens problemer.

09-12-2017

Læserbrev:

I dagens avis 8. december læser jeg til min store glæde, at den nye formand Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V) i det stående udvalg (Børn og familie) i kommunalbestyrelsen, som jeg er medlem af, nu bebuder bedre tider for folkeskolerne i Kalundborg Kommune.

Det har i hele valgkampen været mit tema, så bedre sent end aldrig. Jeg bliver blot lidt betænkelig, når samme formand begynder at snakke om et uvildigt udvalg til opklaring af problemerne. Det kan nemt komme til at blive en embedsmands- syltekrukke.

Det er ikke, efter min mening, særligt svært at få kastet lys over folkeskolernes problemstillinger. Stressede lærere på grund af forskellige ubrugelige emner i den nye folkeskolereform. Inklusionen er et af de store problemer. Arbejdstidsreglerne er en anden del af problemerne. Mangel på kvalificeret personale, hvor jeg her tænker på, at der er alt for mange lærere, som ikke er faguddannet. Kommunen bør hurtigst mulig få en lokalaftale med lærerenes fagforening, som 84 kommuner ud af 98 kommuner har lavet.

I stedet for tids –og pengeforbrug på ”uvildige undersøgelser”, så mener jeg i stedet, at man bør tage en snak med lærerene og ikke kun nøjes med at snakke med skolelederne.

Dette haster gevaldigt, inden der forsvinder flere lærere og for den sags skyld elever ud af folkeskolesystemet, så jeg håber vi i udvalget uden nogen forsinkelser kan tage fat på dette vigtige emne.

Det samme gælder i vores børnehaver, hvor der uforsvarligt er alt for få pædagoger til alt for mange børn. Det er ingen ”raketvidenskab”, så på med arbejdstøjet og se at få åbnet pengekassen, inden den revner af velstand.

Gert Larsen

Kommunalbestyrelsesmedlem (løsgænger)

Kalundborg Kommune.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0