Lokale forhold diskuteres til folkemøde

Folkemøde i Høng for 4. gang. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Igen i er der Folkemøde i Høng. Denne gang er lørdag den 26.maj dagen, hvor bl.a. politikere og borgere får en mulighed for at nærme sig hinanden, mens lokale forhold diskuteres.

På Folkemødet i Høng den 26. maj vil der være repræsentanter fra institutioner, erhverv, klubber og foreninger, politiske partier, skoler, Kalundborg Kommune m.fl., og ikke mindst debattelte, hvor der bliver debatteret forskellige emner. Alle er velkomne. 

Lokale forhold diskuteres

Der skal naturligvis også diksuteres lokale forhold på folkemødet. Programgruppen har sørget for at få aktiveret kommunalbestyrelsens udvalg. Handicaprådet og Socialudvalget debatterer, at der skal være plads til udsatte på arbejdsmarkedet. Det er Gitte Johansen (V), Gunver Jensen (S) og Pernille Hass Pedersen fra BUPL der debatterer. Ligeledes vil Peter Jacobsen (DF), Lars Kuhre Mortensen (S), Anita Winther fra (V) og Mogens Dyhr fra Ældrerådet diskutere forbedringer af sundheden i Kalundborg. Gitte Johansen (V), Aase Due fra (S), Peter Joensen (K) og Hans Kurt Jørgensen (DF) skal sørge for at finde frem til, hvordan vi udvikler den bynære havnepark i Kalundborg by. Ordstyrer er Jeppe Hedegaard fra Det radikale Venstre

Hanne Olesen (S), Anne E. Jensen (V), Martin (DF), Jacob Beck Jensen (V) og Niels Erik Danielsen (Enh.) skal diskutere teknik og miljø. Kristine Vesterskov Olsen (S), Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), Karen Sørensen fra Danmarks Lærerforeningen og Tina Nielsen som er formand for Skolebestyrelsen på Tømmerupskole skal diskutere "Folkeskolen som jeg ønsker den - hvordan kommer vi dertil på 10 år". 

Derudover har Programgruppen skabt et "Meningsministerium". Det er "ministrene" Regine Andreasen (Enh.), Jeppe Hedegaard fra (R) og Louise Kolbjørn fra SYMB, der sørger for de mange meninger.

Konger, krigsveteraner og traktorer

Folkemødet byder også på foredrag. Bl.a. med Tove Tieldow fra Lokalhistorisk forening i Høng, der vil tage alle med på en "rejse" igennem Kalundborg kommune. Christian Ring, som er krigsveteran, vil fortælle om de udfordringer det giver, at være krigsveteran. Tidligere borgmester i Kalundborg, Tommy Dinesen, vil holde foredraget "Fra dæksdreng til borgmester". Niels Erik Danielsen som er kommunalbestyrelsesmedlem i Kalundborg vil holde foredrag om Chr. II, dansk konge, der endte sine dage på Kalundborg slot i 1559, efter han var blevet afsat i 1523. Kurt Frederiksen slutter foredragsrunden af med at fortælle om hans køretur på traktor fra Høng til Nordkapp tur - retur.

Del